Executivul alocă 650 de milioane de lei primăriilor

Guvernul a alocat, marţi, fonduri de aproape 650 de milioane de lei primăriilor, pentru proiecte în derulare şi achitarea arieratelor.

Adăugat: 3 Aprilie 2012
Ultima actualizare:3 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu a declarat că alocarea a 648,233 de milioane de lei administraţiei locale nu ţine cont de culoarea politică a edililor locali, ci doar de necesităţile stringente ale unor Unităţi Administrativ-Teritoriale.  

"Vom avea un ajutor prin acest fond de rezervă pentru plata unor datori restante, arierate şi lucrări aflate în restanţă de plată, tocmai pentru a putea avea un caracter funcţional la nivel unităţilor administrative, la nivelul primăriilor", a spus Dan Suciu.

Potrivit acestuia, banii provin din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului şi vor suplimenta sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2012.

Dan Suciu a mai spus că multe din primăriile care vor benefecia din bani guvernamentali se aflau într-o acută criză financiară, ceea ce le făcea aproape nefuncţionale.  

"S-a recurs la această situaţie pentru că există o serie întreagă de primării care se află într-o acută criză financiară generată de reducerea veniturilor la buget, o criză financiară care face administraţia aproape nefuncţională în perioada următoare", a explicat Dan Suciu.

Banii publici, motiv de tensiune între PDL şi premier

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a părăsit, lunea trecută,  şedinţa coaliţiei şi a cerut miniştrilor Justiţiei, Cătălin Predoiu şi Finanţelor, Bogdan Dragoi să plece din sală.

Potrivit unor surse guvernamentale, citate de reporterul Radio România, primul-ministru s-a arătat nemulţumit de atitudinea liderilor coaliţiei, care ar fi condiţionat prezenţa la vot în Parlament pentru susţinerea iniţiativelor legislative ale Executivului de alocarea unor fonduri bugetare către anumite circumscripţii electorale.

Aceleaşi surse susţin că premierul Mihai Răzvan Ungureanu a fost deranjat mai ales de atitudinea liderilor PDL, care ar fi condiţionat prezenţa la vot în Parlament pentru susţinerea iniţiativelor legislative ale Guvernului: nu venim la vot dacă şeful Guvernului nu dispune alocarea de fonduri bugetare către anumite circumscripţii electorale, ar fi cerut pedeliştii.

Şeful Guvernului a apreciat că orice cheltuială efectuată trebuie să se justifice şi a respins solicitările.
 Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
3 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza