Execuţia bugetară pentru Apărare va fi prezentată în prima şedinţă a CSAT

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a menţionat că programele de achiziţii pentru sistemele de apărare vor fi finanţate în mai multe tranşe în perioada 2017-2026.

Adăugat: 14 Iulie 2017
Ultima actualizare:14 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Ministrul apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu. Sursa: Agerpres
trimite pe mail

Execuţia bugetară pentru cele două procente din PIB destinate apărării va fi prezentată în prima şedinţă a CSAT, astfel încât principalele programe de înzestrare a armatei să fie angajate până în luna septembrie.

Precizările au fost făcute astăzi de ministrul apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu.

El a menţionat că programele de achiziţii pentru sistemele de apărare vor fi finanţate în mai multe tranşe în perioada 2017-2026.

Una dintre priorităţi va fi apărarea aeriană a României, care se doreşte a fi una coordonată, integrată şi mobilă. 

"Am făcut în aceste 15 zile de la preluarea mandatului o analiză a situaţiei execuţiei bugetare pe primele cinci luni ale anului şi o previziune pentru următoarele luni şi vă asigur că intenţia mea şi a guvernului pe care îl reprezint aici este aceea ca cei 2% să fie cheltuiţi efectiv pentru nevoile armatei, cu precizarea că o parte din bani sunt destinaţi înzestrării şi o parte din bani sunt destinaţi altor cheltuieli, cum ar fi salariile personalului militar, pensiile militare, bunurile şi serviciile care sunt necesare Armatei", a spus Adrian Ţuţuianu. 

Ministrul apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu, făcut aceste declaraţii după întâlnirea pe care a avut-o cu omologul său din Republica Muntenegru, Predrag Boąkovic.

Cei doi miniştri au discutat despre situaţia din regiune, ocazie cu care ministrul muntenegrean a subliniat că ţara sa percepe România ca pe un reper pentru asigurarea securităţii în zonă.

La rândul său, Adrian Ţuţuianu a anunţat că a invitat Muntenegrul să participe cu militari la Brigada Multinaţională de Sud-Est de la Craiova, pentru a creşte interoperabilitatea trupelor din cele două ţări,  transmite  redactoul RRA, Radu Dobriţoiu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza