EXCLUSIV Mihai Fifor: România trebuie să rămână un furnizor de securitate şi stabilitate

Ţara noastră este şi trebuie să rămână furnizor de securitate şi stabilitate între Marea Neagră şi Balcanii de Vest, a reafirmat astăzi la Radio România Actualităţi, ministrul apărării, Mihai Fifor.

Adăugat: 19 Iulie 2018
Ultima actualizare:19 Iulie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Fifor, ministrul Apărării
trimite pe mail

Invitat al rubricii `Apel matinal`, oficialul guvernamental a declarat că, după summit-ul NATO de la Bruxelles de săptămâna trecută, România şi-a atins obiectivele pe care şi le-a propus.

"În primul rând, obţinerea ca pe teritoriul României să avem un comandament de nivel de corp de armată, un comandament NATO de trei stele. Lucrul acesta poziţionează România pe harta Alianţei, într-un mod cât se poate de evident ca furnizor important de securitate, ca partener credibil, ca ţară oricând să-şi asume iniţiative şi politici NATO. România a avut deja un obiectiv la summit, acela de a genera o discuţie separată, referitoare la Marea Neagră, pentru că ne dorim ca în continuare abordarea de pe flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice să fie o abordare echilibrată, asffel încât să putem să avem şi România ca al doilea pilon esenţial de securitate pe flancul estic după Polonia", a spus Mihai Fifor. 

Ministrul Mihai Fifor a reamintit că România este una dintre cele cinci ţări care în momentul de faţă alocă 2% din PIB pentru apărare, chestiune apreciată şi evidenţiată la Bruxelles, atât de preşedintele american, Donald Trump, cât şi de secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
19 Iulie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza