EXCLUSIV George Ciamba despre priorităţile preşedinţiei române a Consiliului UE

Prima parte a mandatului României se va concentra pe finalizarea dosarelor legislative care depind de colaborarea cu Parlamentul European.

Adăugat: 6 Ianuarie 2019
Ultima actualizare:6 Ianuarie 2019

Politica Romaneasca
Foto: George Ciamba, ministrul delegat pentru afaceri europene. Sursa: MAE
trimite pe mail

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene are ca prioritate în primele trei luni ale mandatului finalizarea dosarelor legislative care depind de colaborarea cu Parlamentul European, a declarat pentru postul nostru de radio ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba.

Ministrul George Ciamba a precizat că este timp doar până în luna aprilie pentru ca România să lucreze cu Parlamentul European şi cu Consiliul pentru a încheia dosarele legislative din cauză că, apoi, începe campania pentru alegerile europarlamentare.

George Ciamba a adăugat că a doua parte a preşedinţiei române a Consiliului Uniunii va fi dedicată summitului de la Sibiu despre viitorul Europei.

Ministrul Ciamba a atras atenţia că tot în această perioadă de început avem de administrat şi un eventual Brexit fără acord cu Uniunea.

George Ciamba: Preşedinţia noastră va avea ca sarcină să realizeze acte legislative, care să facă cât de cât rezonabil, acest lucru să nu afecteze atât de mult cetăţenii europeni sau cetăţenii britanici şi, în afară de ceea ce este pregătită să facă Comisia prin competenţele pe care le are, preşedinţia va avea un rol foarte important de a promova acte legislative, care bineînţeles vor trebui făcute într-un termen destul de scurt, pentru că bate la uşă termenul ieşirii Marii Britanii din UE şi tot ceea ce discutăm acum este legat de votul esenţial care va avea loc în curând în Camera Comunelor.

Ministrul George Ciamba a adăugat că România va trebui să aibă o poziţie imparţială ca preşedinte al Consiliului Uniunii Europene, dar în acelaşi timp să reuşească să găsească majorităţi calificate care să permită o poziţie comună la nivelul Consiliului în ceea ce priveşte diverse dosare care se află pe agendă.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Ianuarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza