Evreii marchează Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" şi alte instituţii organizează, în capitală, mai multe evenimente, menite să comemoreze victimele Holocaustului din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Adăugat: 27 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:27 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din timpul celui de-al Doilea Război Mondial este marcată astăzi de comunităţile de evrei din întreaga ţară.

Peste şase milioane de persoane au fost victime ale atrocităţilor Germaniei naziste şi ale colaboratorilor săi, astăzi fiind marcată eliberarea supravieţuitorilor din lagărele naziste de la Auschwitz-Birkenau din Polonia, de către armata sovietică, în 1945.

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" şi alte instituţii organizează, în capitală, mai multe evenimente; la Sala de Artă a Bibliotecii Bucovinei din Suceava va avea loc o manifestare numită Auschwitz, iar la Complexul Muzeal Arad va fi o expoziţie de istorie.

Ziua Internaţională a Comemorării Victimelor Holocaustului este marcată şi în acest an în Sălaj de comunitatea locală a evreilor prin Muzeul Holocaustului din Transilvania de Nord, găzduit de sinagoga oraşului Şimleu Silvaniei, transmite corespondentul RRA, Adrian Lungu.

Începând de astăzi, sunt programate momente de rugăciune, lecţii de istorie, proiecţii şi discuţii cu tinerii despre ce înseamnă Holocaustul şi care sunt urmările acestei pete negre din istoria umanităţii.

Activităţile vor continua la sfârşitul acestei săptămâni în Şimleu Silvaniei şi Zalău cu un semninal internaţional pe probleme de Holocaust la care sunt aşteptaţi urmaşi ai supravieţuitorilor Holocaustului, oameni de cultură, istorici, invitaţi din ţară şi străinătate.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza