Evenimente culturale dedicate Centenarului Unirii Basarabiei cu România

În multe judeţe din ţară sunt programate astăzi evenimente culturale dedicate Centenarului Unirii Basarabiei cu România.

Adăugat: 27 Martie 2018
Ultima actualizare:27 Martie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Botoşani, de exemplu, sunt prezentate numere speciale ale revistei "Hyperion" dedicate "Literaturii române dintre Prut şi Nistru".

Sunt peste 70 de texte semnate de scriitori din Basarabia - o premieră editorială, după cum subliniază redactorul şef al publicaţiei, Gellu Dorian.

"Suntem prima revistă care aduce pentru prima dată un număr atât de mare de semnături din Basarabia în actuala Republică Moldova şi anume, peste 70 de semnături care vin din acest secol, de la începutul Unirii, din până în zilele de astăzi. Graniţele unei ţări sunt stabilite de limba vorbită în acel areal şi în Republica Moldova se vorbeşte limba română, se scrie literatură română", a spus Gellu Dorian.

Evenimentele de acum un secol vor fi marcate astăzi în mai multe localităţi din ţară şi prin semnarea unor acorduri de cooperare cu raioane şi municipii din Republica Moldova, mai transmit corespondenţii Radio România Actualităţi.

În acelaşi timp autorităţile din Slobozia au anunţat că se alătură oraşelor care susţin unirea simbolică a României cu Basarabia.

Şi în Maramureş, câteva localităţi au declarat Unirea cu Basarabia, prin decizii ale consiliilor locale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza