Evaluarea activității ministerelor, pe ordinea de zi a ședinței de guvern

Un document privind evaluarea activităţii ministerelor pentru îndeplinirea programului de guvernare este pe ordinea de zi a şedinţei executivului de astăzi.

Adăugat: 14 Aprilie 2021
Ultima actualizare:14 Aprilie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul are o ședință cu  o agendă foarte încărcată, pe care se află şi proiectul de lege privind realizarea reţelei 5G în România, iniţiat încă din august 2020.

Actul normativ prevede că decizia în ce priveşte autorizarea proiectelor va aparţine Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi ar putea exclude compania chineză Huawei de la operaţiunile de realizare a echipamentelor.

Tot astăzi executivul ar urma să contureze noul sistem de salarizare a bugetarilor, care va elimina sporurile în cele mai multe cazuri.

Noua lege a salarizării bugetarilor ar putea include sporuri doar pentru cazurile speciale, spune premierul Florin Cîţu, care deja le-a solicitat miniştrilor puncte de vedere legate de politica de salarizare în domeniu pe care ei îl coordonează, astfel încât în şedinţa de astăzi a cabinetului să poate fi conturat un nou cadru de salarizare în sistemul public, pe baza unui set de principii şi criterii.

Florin Cîţu: Trebuie să venim cât mai repede cu o lege a salarizării. Mi-am exprimat public opinia mea, voi vedea cu ce formă va veni Ministerul Muncii în final, după ce va discuta cu ministerele respective, dar nu cred că în această formă vom mai vedea sporuri sau, dacă vor exista, sporurile acestea vor fi doar pentru o foarte, foarte, foarte mică categorie, cazuri foarte speciale.

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, ar urma să prezinte astăzi în şedinţă şi o situaţie a execuţiei bugetare privind cheltuielile de personal pentru toţi ordonatorii de credite.

Şeful executivului atrăgea atenţia că limita de 110 miliarde de lei, prevăzută în buget, nu poate fi depăşită.

Un alt proiect de lege care s-ar putea să ajungă în guvern pe agenda suplimentară ar privi sancţionarea prin închidere temporară a restaurantelor care nu respectă deciziile Ministerului de Interne; săptămâna trecută proiectului i-a lipsit doar avizul Consiliului Economic şi Social.
 Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Aprilie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza