Europa renunță la restricții

Mai multe ţări europene au hotărât să renunţe la toate sau la o parte din măsurile de combatere a pandemiei.

Adăugat: 6 Februarie 2022
Ultima actualizare:6 Februarie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Rusia relaxează de azi unele restricţii anti-COVID, în pofida numărului mare de cazuri noi şi a răspândirii rapide a variantei Omicron în întreaga ţară.

Potrivit noilor decizii, ruşii nu se vor mai autoizola, în cazul în care au contractat coronavirus, iar la Moscova şcolile şi creşele nu vor mai impune izolarea pentru copii.

Autorităţile afirmă că restricţiile nu mai au sens, din moment ce Omicron se răspândeşte atât de rapid.

În plus, 20% din populaţia ţării şi 40% dintre moscoviţi nu au niciun fel de simptom după infectarea cu Omicron.

Şi câteva ţări europene au hotărât să renunţe la toate sau la o parte din măsurile de combatere a pandemiei.

Guvernul suedez a anunţat că va elimina toate restricţiile, mizând pe procentul ridicat al populaţiei vaccinate şi pe pericolul mai mic reprezentat de varianta Omicron a coronavirusului.

Aproape 84% dintre locuitorii acestei ţări, cu vârste de peste 12 ani, au fost vaccinaţi anti-COVID-19, iar mai bine de jumătate dintre adulţi au primit şi doza booster.

Suedia se alătură astfel altor ţări nordice, precum: Danemarca, Finlanda sau Norvegia, unde autorităţile au anunţat că sistemul sanitar nu mai este sub presiune, ca urmare a ratei mari de vaccinare.

Germania în schimb, unde proporţia celor vaccinaţi este mai mică decât în alte ţări occidentale, se confruntă în ultima perioadă cu o scădere a ritmului de administrare a serurilor anti-COVID-19.

Spania, unde peste 90% din populaţia de peste 12 ani este vaccinată cu schemă completă, se pregăteşte să renunţe, de la mijlocul săptămânii viitoare, la obligaţia purtării măştii de protecţie în aer liber, iar Grecia, dependentă de veniturile din turism, a anunţat că, de luni, le va permite turiştilor străini cu certificat european de vaccinare să intre în ţară fără să mai aibă nevoie de un test cu rezultat negativ la infecţia cu coronavirus.Autor:
Mihaela Mihai
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Februarie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza