Eugen Tomac, noul președinte al PMP

Eugen Tomac a fost ales la conducerea Partidului Mișcarea Populară, după autosuspendarea Elenei Udrea.

Adăugat: 8 Februarie 2015
Ultima actualizare:8 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Tomac, noul președinte al PMP
trimite pe mail

UPDATE Eugen Tomac a fost singurul candidat la ședia PMP. El a fost ales în funcția de președinte de cei aproximativ 700 de delegați prezenți la Congresul PMP.

Printre reperele proiectului propus de Eugen Tomac, se numără un mod diferit de a face politică şi un altfel de model de politician:

"Sunt convins că, împreună cu preşedintele Traian Băsescu, PMP va câştiga alegerile şi va repune pe hartă România, acolo unde-i este locul, alături de celelalte naţiuni europene. Începem o nouă etapă din viaţa PMP. Avem obligaţia să construim fiecare organizaţie, din temelie, pentru că doar aşa, cu multă responsabilitate, muncă, devotament şi seriozitate, vom reuşi să ne atingem toate obiectivele pe care ni le-am propus", a spus Eugen Tomac.

În funcţia de prim-vicepreşedinte al PMP, a fost ales europarlamentarul Siegfried Mureşan, iar în cea de secretar general, Dorel Onaca.

Traian Băsescu, invitatul - surpriză

Congresul PMP a început cu prezenţa surpriză a fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, deoarece nu se ştia clar dacă fostul şef al statului va răspunde invitaţiei de a participa la lucrări.

Traian Băsescu le-a transmis celor aproximativ 700 de delegaţi că doreşte să fie un partener al PMP.

Fostul preşedinte a precizat că nu-şi doreşte conducerea partidului.

"Eu vă voi pune la dispoziţie experienţa mea, dar nu vă voi conduce. Vă veţi conduce partidul prin cei pe care îi veţi alege astăzi, dar tot timpul acest partid va avea în mine un partener, pentru că este o idee în care cred şi o idee pe care vreau să o ajut să se materializeze", a spus Băsescu.

La baza parteneriatului trebuie să se afle obiective importante pentru continuarea proceselor de modernizare a României şi a statului de drept,  a afirmat Traian Băsescu.

Deputatul Elena Udrea este absenţa importantă de la Congresul partidului "oamenilor în blugi", după cum îi spunea fostul lider PMP.

Procurorii anticorupţie au cerut încuviinţarea arestării preventive a deputatului Elena Udrea - fost ministru al dezvoltării regionale şi turismului - în două dosare, "Gala Bute", respectiv "Microsoft".Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
8 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza