Eugen Teodovici la RRA: Putem să finanţăm proiecte pentru românii din afara graniţelor

Absorbţia fondurilor europene în România rămâne o problemă, consideră ministrul de resort, Eugen Teodorovici. Ministrul a prezentat, la RRA cele mai noi proiecte în domeniul pe care îl coordonează.

Adăugat: 26 Februarie 2015
Ultima actualizare:26 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene
trimite pe mail

Eugen Teodorovici a precizat, astăzi, la emisiunea "Probleme la Zi" difuzată la Radio România Actualităţi, că segmentul se confruntă cu două neajunsuri, şi anume: un risc mai mare de neutilizare totală a acestor bani şi folosirea lor pentru proiecte care, uneori, nu au un impact real asupra economiei.

Este motivul pentru care Eugen Teodorovici a explicat că îşi doreşte o simplificare a întregului sistem şi ceea ce a numit "o curăţare" a administraţiei publice locale şi centrale de orice suspiciune, printr-un pachet de măsuri la care se va lucra de luna viitoare.

Şi tot de luna viitoare, va fi lansat, în premieră, programul naţional "Primul Job", adică primul loc de muncă, adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani.

Prin intermediul lui, aceştia vor putea fi încadraţi în muncă în administraţia publică, dar şi la companii de pe piaţa românească, companii dispuse să externalizeze unele servicii.

O altă noutate anunţată de ministrul fondurilor europene este sprijinirea românilor din afara graniţelor pentru deschiderea unei afaceri cu sediul în România, dar a cărei activitate se poate desfăşura în ţara de domiciliu.

"Dacă românii decid să rămână în afara ţării, în alte ţări europene, atunci o să am grijă ca ei să trăiască acolo unde trăiesc cel puţin la fel de bine precum o fac ceilalţi cetăţeni şi de-asta am lansat această finanţare, care spune ce? Putem să finanţăm proiecte pentru românii din afară până la 745.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri în România, pentru ca eu, stat, să impozitez, totuşi, acea activitate. Dar e activitate care se desfăşoară în statul în care românul nostru trăieşte", a explicat azi, la RRA, ministrul Teodorovici.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza