Eugen Bejinariu a scăpat de urmărirea penală

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a respins cererea DNA cu privire la începerea urmăririi penale a social-democratului Eugen Bejinariu.

Adăugat: 17 Mai 2017
Ultima actualizare:17 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Bejinariu
trimite pe mail

Acesta este cercetat pentru abuz în serviciu în dosarul Microsoft 2, pentru fapte comise în perioada când era secretar general al Guvernului Năstase.

PNL şi USR au votat în favoarea solicitării procurorilor anticorupţie.

Deputaţii puterii, care s-au  pronunţat împotrivă, au precizat că Eugen Bejinariu a semnat contractele pentru care este cercetat înainte ca abuzul în serviciu să fie introdus ca infracţiune prin lege.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a luat act luni de scrisoarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, referitoare la deputatul PSD Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, prin care se revine asupra unei solicitări mai vechi referitoare la încuviinţarea urmăririi penale a acestuia pentru abuz în serviciu.

Potrivit documentului, în dosar sunt implicate şi alte persoane şi, având în vedere legătura dintre acestea şi Eugen Bejinariu, se impune investigarea tuturor celor implicaţi, cercetările neputând fi disjunse.

Decizia finală în acest caz aparţine plenului Camerei Deputaţilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza