Estonia, sprijin total pentru aderarea României la Schengen

România va sprijini agenda preşedinţiei estoniene a Uniunii Europene, iar Estonia va susţine total aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen.

Adăugat: 24 Mai 2017
Ultima actualizare:24 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Întîlnirea premierului Sorin Grindeanu cu premierul Estoniei, Jüri Ratas- gov.ro
trimite pe mail

Acestea sunt principalele concluzii ale întrunirii din această dimineaţă dintre premierii celor două ţări.

Premierul Sorin Grindeanu a subliniat că trebuie să existe unitate în viitoarele negocieri pentru Brexit şi a precizat că unul dintre obiective îl reprezintă protejarea drepturilor românilor care muncesc în Marea Britanie.

Discuţiile dintre cei doi premieri s-au axat inclusiv pe consolidarea relaţiilor economice bilaterale.

"Ţinând cont de experienţa României şi Estoniei în domeniul cyber, dar şi având în vedere ameninţările cu care ne-am confruntat şi ne confruntăm în mod direct pe acest sector, am avut un schimb foarte util cu primul-ministru despre modalităţile de cooperare din viitor, în condiţiile în care Estonia găzduieşte Centrul NATO de excelenţă în acest domeniu", a spus Sorin Grindeanu..

Premierul estonian, Jüri Ratas, a afirmat la rândul său că dezvoltarea rapidă a sectorului IT din ambele state creează bazele unei cooperări suplimentare pentru acest domeniu.

"Apreciem cooperarea pentru misiunile de poliţie baltice, precum şi pentru dezvoltarea sistemului de apărare cu rachete. De asemenea, România are sprijinul total al Estoniei în aderarea la zona Schengen", a declarat Jüri Ratas.

Jüri Ratas a mai precizat că preşedinţia estoniană la Consiliul UE va avea ca priorităţi o economie europeană deschisă şi cu o creştere sustenabilă, o Europă sigură şi mişcarea digitală gratuită.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza