Emmanuel Macron, cel mai tânăr preşedinte din istoria Franţei

Emmanuel Macron va deveni, la 39 de ani, cel mai tânăr preşedinte din istoria Franţei.

Adăugat: 8 Mai 2017
Ultima actualizare:8 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Emmanuel Macron
trimite pe mail

Emmanuel Macron îşi începe mandatul fără sprijinul unei majorităţi parlamentare, astfel încât una dintre primele priorităţi ale noului preşedinte va fi să convingă electoratul ca, la alegerile parlamentare de luna viitoare, să voteze mişcarea politică "En marche!", pe care a fondat-o în urmă cu un an.  

Emmanuel Macron nu va avea prea mult timp să-şi savureze victoria de aseară. Trebuie să se pregătească să-şi intre în rol destul de repede.

Pe 14 mai este programată ceremonia de preluare a mandatului, apoi va trebui să-şi desemneze un prim-ministru care să formeze un guvern.

Are şi responsabilităţi faţă de mişcarea sa politică "En Marche", pe care trebuie să o ajute să se pregătească pentru legislativele din iunie.

Are programată diseară o reuniune cu conducerea echipei sale pentru a-şi prezenta demisia din fruntea mişcării, dată fiind noua calitate.

Emmanuel Macron a promis că va aduce la Elysée un nou stil de preşedinte, asigurându-i pe alegători că a învăţat din greşelile predecesorilor săi.

El nu are însă o sarcină uşoară, mai ales că structura votului arată că cei mai mulţi s-au pronunţat mai degrabă împotriva lui Marine Le Pen, decât pentru el, fără să mai vorbim de cei 25% absenţi şi 9% voturi albe, anulate.

Ieşirea sa simbolică de aseară în Curtea Napoleon din faţa Muzeului Louvre, pe acordurile "Odei bucuriei" a lui Beethoven, Imnul UE, precum şi ideile de reformă a Uniunii pe care le propune i-au determinat pe cei mai mulţi care comentează acest eveniment să spună că Macron va fi cel mai european preşedinte pe care l-a avut Franţa.Autor:
Daniela Coman
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza