Emil Boc promite autostrăzi şi şosele de centură

Aflat pe şantierul şoselei de centură a muncipiului Iaşi, premierul Emil Boc a promos că în acest an vor fi gata 8,5 kilometri din această şosea.

Adăugat: 7 August 2010
Ultima actualizare:7 August 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că în acest an vor fi gata opt kilometri şi jumătate din şoseaua de centură a municipiului Iaşi, unde lucrările au început în 2008, şi că în viitorul apropiat ieşenii vor scăpa de calvarul traficului greu în oraş.


Premierul a vizitat, sâmbătă la prânz, şantierul şoselei de centură a municipiului Iaşi, interesându-se de stadiul lucrărilor.


El a discutat cu şefii reprezentanţii firmei VEGA 93 SRL Galaţi, care execută lucrările, dar şi cu muncitorii aflaţi pe şantier, după care a declarat că în acest an vor fi gata opt kilometri şi jumătate din totalul celor 14 kilometri ai arterei Sud din cadrul şoselei de centură.


"Ieşenii vor scăpa de calvarul traficului greu în viitorul apropiat. În acest an 8,5 kilometri vor fi aduşi la strat de binder, iar o parte a traficului greu din oraş va putea fi deviat pe un drum comunal, un drum judeţean şi apoi spre ieşirea din oraş. În aprilie 2011 vor fi gata toţi cei 14 kilometri din prima etapă a şoselei de centură", a declarat Boc, potrivit Mediafax.


Guvernul îşi propune să investească în centuri ocolitoareEl a mai spus că în acest an Guvernul îşi propune să finalizeze centurile ocolitoare ale municipiilor Sibiu, Cluj, Turnu Severin şi Lugoj, câţiva kilometri din Autostrada Transilvania şi să continue lucrările la autostrada Cernavodă-Constanţa şi la centura Bucureştiului.


Lucrările la şoseaua de centură a Iaşiului au început în luna august 2008, având ca termen de finalizare 36 de luni.


Această şosea va lega drumul european E 583 de localităţile Uricani şi Miroslava, având ca punct final drumul judeţean spre Vaslui.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
7 August 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza