Emil Boc, premierul României

"Deocamdată, acest acord cu CE şi FMI nu este cu bani direcţi, ci doar un acord precautionary, aşa cum s-a numit".

Adăugat: 26 Aprilie 2011
Ultima actualizare:26 Aprilie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Primul-ministru Emil Boc a reafirmat, marţi, că noul acord cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială nu presupune, deocamdată, ca România să tragă banii puşi la dispoziţie de organismele financiare.
"Nu avem în noul acord decât situaţia în care, dacă va fi nevoie, în viitor, vreodată, şi România va fi într-o situaţie dificilă, să apelez. Deocamdată, acest acord cu CE şi FMI nu este cu bani direcţi, ci doar un acord precautionary, aşa cum s-a numit", a precizat Emil Boc, potrivit Agerpres.
De altfel, o  delegaţie a FMI soseşte miercuri, în România, şi va purta discuţii pe această temă cu autorităţile române până pe 9 mai, dată la care se încheie vizita experţilor FMI.
"Este o vizită obişnuită, de lucru, o vizită la fel ca toate celelalte până acum. Poate nuanţa specifică o constituie faptul că este prima vizită din cadrul celui de-al doilea program pe care îl avem cu FMI, după ce am încheiat cu succes primul program cu FMI, CE şi BM. În rest, este o vizită obişnuită, o vizită de lucru în cadrul programului', a adăugat  premierul Boc.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Aprilie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza