Emil Boc pledează pentru schimburile economice româno-israeliene

Premierul Emil Boc s-a arătat interesat de dezvoltarea schimburilor economice dintre România şi Israel şi s-a pronunţat pentru creşterea frecvenţei întâlnirilor dintre miniştri celor două state.

Adăugat: 12 August 2010
Ultima actualizare:12 August 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Emil Boc l-a asigurat pe preşedintele Israelului, Shimon Peres, că  Guvernul României este de aceeaşi părere cu preşedintele Traian Băsescu în ceea ce priveşte problemele din Orientul Mijlociu şi relaţiile dintre România şi Israel.
 

 

Afirmaţiile au fost făcute la întrevederea pe care prim-ministrul a avut-o cu liderul israelian joi, la Palatul Victoriei.
    

 

Emil Boc a arătat că Guvernul României este interesat, în actualul context internaţional, de dezvoltarea schimburilor economice bilaterale şi a spus că va propune întâlniri periodice între miniştrii guvernelor din cele două ţări.   
    

 

"Suntem foarte interesaţi să stimulăm dezvoltarea economică, care este de importanţă crucială în acest moment atât pentru România, cât şi pentru Israel şi dorim să lansăm o practică de întâlniri periodice şi de substanţă între membrii celor două Guverne", a declarat premierul.
    
 

 

Preşedintele Isarelului s-a arătat convins că Guvernul israelian va aprecia propunerile lui Emil Boc şi i-a recomandat, în scopul creşterii economice, investiţia în cercetare şi, mai ales, în ingineria genetică.
    
 

 

"Cooperarea economică trebuie abordată în primul rând din punct de vedere ştiinţific. Eu cred că viitorul economiei este ştiinţa. Nu mergeţi la bancă sau la bursă, ci mergeţi la în laboratoare, vedeţi ce e nou acolo! Cred că suntem martorii unei incredibile explozii a ştiinţei şi tehnologiei, care va schimba economia şi industria. ", susţine Shimon Peres.
    
 

 

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai fost prezenţi ministrul Apărării, Gabriel Oprea, şi cel al Transporturilor, Radu Berceanu, transmite Agerpres.
 Autor:
Cristina Ghioca
Adăugat:
12 August 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza