Elena Udrea, urmărită penal. Citeşte comunicatul DNA

DNA a dispus urmărirea penalăfaţă de Udrea Elena Gabriela, pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani (în forma dobândirii/utilizării de bunuri cunoscând că provin din infracțiuni) şi fals în declaraţii de avere.

Adăugat: 29 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:29 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Elena Udrea, deputat, preşedintele PMP
trimite pe mail

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Udrea Elena Gabriela, pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani (în forma dobândirii/utilizării de bunuri cunoscând că provin din infracțiuni) şi fals în declaraţii de avere, precizează comunicatul DNA.

Suspectei Udrea Elena Gabriela i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, mai arată comunicatul DNA.

AICI Comunicatul DNA

Deputatul Elena Udrea a fost audiată astăzi, circa cinci ore, la sediul Departamentului Naţional Anticorupţie.

La ieşirea de la audieri, preşedinta PMP, a declarat  că nu a dat o declaraţie în faţa procurorilor pentru că doreşte ca mai întâi să vadă dosarul în care este acuzată.

"Nu am dat declaraţie, am solicitat să văd mai întâi dosarul (...) Eu în declaraţia de avere am spus exact cum a fost. Nu pot să declar ceva ce aparţine altei persoane, fie şi fost soţ, dacă nu îţi spune (...) Dacă ceva din informaţiile pe care fostul soţ mi le-a dat nu corespund realităţii, asta e treaba fostului soţ", a spus Udrea, citată de Agerpres.

Întrebată dacă s-a întâlnit cu fostul lider al PD şi primar general al Capitalei, Adriean Videanu, care se află şi el la sediul DNA, Udrea a negat că s-ar fi întâlnit cu acesta.

Udrea a spus că a pretrecut atâtea ore la DNA pentru că a aşteptat să vină şi avocaţii săi, ea refutând să dea orice declaraţie în legătură cu dosarul în care este audiată.

După ieşirea Elenei Udrea de la DNA, fiul fostului ei soţ, Alin Cocoş a fost văzut intrând în sediul DNA.

În prezent, Dorin Cocoş se află în arest preventiv, fiind acuzat în dosarul Microsoft.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza