Elena Udrea: Nu există nici măcar ideea că premierul ar avea o problemă

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, după reuniunea de marţi de la Cotroceni, că nu au existat discuţii privind schimbarea din funcţie a premierului Emil Boc.

Adăugat: 21 Aprilie 2010
Ultima actualizare:21 Aprilie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Elena Udrea susţine că  "nu există nici măcar ideea că premierul ar avea o problemă".

Elena Udrea a declarat că la Cotroceni s-a vorbit despre disponibilizări, dar nu s-au rostit cifre, iar Emil Boc şi miniştrii "au aflat punctul de vedere" al preşedintelui Traian Băsescu despre reducerea cheltuielilor.

În plus, a subliniat Udrea, acesta e doar începutul, preşedintele dorind să prezideze şi viitoare şedinţe de Guvern. "Am stabilit de comun acord să avem cât de curând o nouă discuţie la acest nivel", a spus ministrul Dezvoltării.

"Nu a fost nicio discuţie despre remaniere"

Întrebată dacă are Emil Boc motive să se teamă că va fi schimbat din fruntea Guvernului, Elena Udrea a răspuns: "Nu a fost nicio discuţie despre remaniere, nici la partid, nici în Guvern, nici în particular. Acum toată lumea presează în spaţiul public. Cine ştie, unii se gândesc că, dacă vorbesc tot timpul despre asta, poate le vine guvernanţilor vreo idee. Nu există nici măcar ideea că premierul ar avea o problemă".

În privinţa numărului de bugetari care vor fi concediaţi, Elena Udrea a declarat pentru "Gândul" că la Cotroceni "nu s-a discutat aşa ceva cu cifre".
"I-a fost transmisă preşedintelui lista cu măsurile luate de Guvern anul trecut şi anul acesta pentru reducerea cheltuielilor. Au aflat miniştrii punctul de vedere al preşedintelui, iar preşedintele a vrut să vadă măsurile ca să se asigure dacă ne încadrăm în termenii acordului cu FMI", a adăugat Udrea.

Ministrul a evitat însă să spună care vor fi măsurile noi pe care Guvernul le va lua pentru a reduce cheltuielile. "Sunt măsuri care au fost deja luate şi o serie de măsuri noi. În plus, dacă e nevoie, venim şi cu alte măsuri pe parcurs", a spus Udrea.

Membri Guvernului au fost convocaţi, marţi, la Cotroceni, pentru o discuţie în care, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu le-a cerut miniştrilor, printre altele, să plătească datoriile statului către agenţii economici.

Potrivit Preşedinţiei, discuţiile dintre Băsescu şi membrii Guvernului au vizat subiecte referitoare la măsuri de reformă care nu mai suportă amânare: reducerea cheltuielilor publice, atât ca efect al reformei în administraţia publică la nivel central şi local, cât şi al unei mai bune ţintiri a beneficiarilor sistemului de protecţie socială; procesul de descentralizare; legea de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate.


Surse participante la întâlnire au declarat, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Băsescu a avertizat Guvernul că datele economice indică riscul ca deficitul bugetar să depăşească 7% din PIB în 2010 şi că reducerea cu 5% a costurilor de personal agreată cu FMI nu este suficientă, cerând astfel măsuri suplimentare, precum eliminarea oricăror excepţii de la impozitare.

De asemenea, preşedintele Băsescu a cerut Guvernului să remedieze rapid problemele de funcţionare la nivelul Agenţiei Naţionale de Integritate, după decizia CC, astfel încât să nu existe pauze în activitatea instituţiei, premierul Boc spunând că este pregătit pentru o ordonanţă de urgenţă.

Înainte de întâlnirea cu preşedintele, membrii Guvernului s-au reunit, luni seară, pentru a stabili un punct de vedere unitar asupra problemelor aflate pe agenda discuţiei.

Surse participante la această reuniune au declarat agenţiei MEDIAFAX, luni seară, că premierul Emil Boc le-a transmis miniştrilor că va avea personal o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu privind revizuirea Constituţiei, iar subiectul nu a mai fost abordat în discuţia cu membrii Cabinetului.

Înaintea întâlnirii de la Cotroceni cu miniştrii, preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc au avut o discuţie privată de aproximativ 15 minute.
 Autor:
Politica Romaneasca
Adăugat:
21 Aprilie 2010


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza