Elena Udrea: Fondurile neutilizate în şase luni de la semnarea contractului, retrase

Sumele alocate proiectelor din cadrul Programului Operaţional Regional ale căror contracte de finanţare au fost semnate, dar lucrările nu demarează în cel mult şase luni vor fi retrase, a declarat miercuri, ministrul turismului, Elena Udrea.

Adăugat: 13 Iulie 2011
Ultima actualizare:13 Iulie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Elena Udrea a anunţat că banii care nu vor fi cheltuiţi în termen de şase lun, vor fi redistrubuiţi către alte proiecte.


"Am decis ca acele proiecte care nu pornesc după semnarea contractului de finanţare în mai puţin de şase luni să fie redistribuiţi banii către ale proiecte. Au fost cazuri în care a durat 14 luni până când Primăria a semnat contractul de lucrări publice. Unde nu încep lucrările, se retrage finanţarea şi se acordă altor proiecte acceptate. Sunt depuse mai mult de 4.000 de proiecte POR", a afirmat Elena Udrea.


Ministrul turismului a dat ca exemplu o primărie care a întârziat un proiect cu 14 luni.


"Am semnat finanţarea pentru 1.600 de proiecte prin POR şi sunt depuse alte 4.000", a mai spus ministrul.

    
De asemenea, ministrul dezvoltării a solicitat Agenţiei de Dezvoltare Regională Bucureşti Ilfov să accelereze procesul de evaluare a proiectelor depuse.


"În regiunea Bucureşti Ilfov, primăriile trebuie să semneze contractele pentru lucrările de reabilitare. Cer ADR Bucureşti - Ilfov să facă mai rapid evaluările", a adăugat Udrea.


Comisia Europeană a întrerupt plăţile pentru Axa 2 a POR -Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport-, din cauza deficienţelor constatate, şi a cerut autorităţilor române să verifice toate contractele de lucrări încheiate cu beneficiarii acestei axe.

 

Elena Udrea a participat la la semnarea a două contracte de finanţare pentru proiecte de reabilitare implementate de Primăria Capitalei. Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
13 Iulie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza