Elena Udrea, audiată la DNA

Elena Udrea a revenit vineri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi continuată procedura de prezentare a acuzaţiilor în dosarul în care Parlamentul a încuviinţat începerea urmăririi penale şi reţinerea acesteia, nu însă şi arestarea preven

Adăugat: 30 Octombrie 2015
Ultima actualizare:30 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Elena Udrea, deputat
trimite pe mail

Deputatul Elena Udrea a cerut vineri dimineaţă înlocuirea procurorului de caz, însă, potrivit unor surse judiciare, ea va fi cercetată în continuare de acelaşi procuror, după ce i-a fost respinsă această solicitare.

La intrarea în sediul DNA, ea a acuzat discriminarea între persoanele chemate la audieri, făcând o paralelă între cazul său şi al Alinei Gorghiu, despre care presa ar fi relatat că ar fi folosit ''o uşă laterală''.

"Presa a scris la vremea aceea, toată lumea, cei care au curaj să spună au spus că doamna Gorghiu a fost chemată pe uşa laterală, nu pe aici pe unde filmaţi dumneavoastră cu cătuşele pe cei care trebuie filmaţi cu cătuşele. (...). Este o discriminare. Unii sunt executaţi public, scoşi prin faţă aici cu cătuşe, filmaţi. Dacă vă uitaţi pe internet şi daţi căutare Elena Udrea, cele mai multe imagini sunt cu mine cu cătuşe. Odată ce te-a filmat şi a dat presa încontinuu sute de zile la televizor cu cătuşe la mâini, cel puţin în faţa opiniei publice, dar şi în faţa magistraţilor, greu mai poţi să ai o şansă să-şi dovedeşti nevinovăţia", a afirmat Udrea.

Ea a subliniat că nu a fost speriată niciodată de gândul că îşi va petrece noaptea în arest.

"Înţeleg că îmi pregătiseră şi o cameră la arest. Data trecută a fost la fel. A apărut la televizor acum. Data trecută, când am ajuns în cameră, colegele mi-au spus că de o săptămână se lucra la camera respectivă. Deci toată lumea ştia că voi fi arestată, numai eu credeam că mai am o şansă să mă opun unei arestări care era deja de mult timp decisă", a spus fostul ministru.

Referitor la procurori care ar fi prieteni cu Bogdan Buzăianu, fondatorul Energy Holding, Udrea a arătat că acest lucru o să se demonstreze.

"Cineva din anturajul foarte apropiat al domului Buzăianu a povestit, şi cu siguranţă lucrurile acestea se vor putea şi demonstra, că la masa domnului Buzăianu pe Coasta de Azur, cu anii în urmă, veneau şi îşi petreceau vacanţele şi stăteau cu dânsul la masă procurori din România. (...) Vom vedea în măsura în care acest lucru va fi cercetat", a menţionat Udrea, potrivit reporerului RRA.



Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
30 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza