Eforturi susţinute pentru aderarea Ucrainei în UE

Membrii Parlamentului European sunt de acord să sprijine integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană.

Adăugat: 25 August 2011
Ultima actualizare:25 August 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reprezentanţii Delegaţiei Parlamentului European la Kiev, care au participat la Forumul de vară al Clubului UE-Ucraina, cu tema "Ucraina şi UE: construim viitorul împreună" au anunţat că :"Vom sprijini aspiraţiile europene ale Ucrainei".


Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici a declarat săptămâna trecută că ţara sa va face în continurea eforturi pentru admiterea în Uniunea Europenă.


 "Salutăm decizia preşedintelui ucrainean, Viktor Ianukovici, anunţată săptămâna trecută, conform căreia Ucraina va face şi în continuare demersuri pentru aderarea la UE. De asemenea, salutăm faptul că Ucraina şi-a stabilit drept prioritate obţinerea statutului de membru cu drepturi depline al UE şi dorinţa poporului ucrainean de a face parte din familia europeană şi de a contribui la accelerarea acestui proces", a declarat europarlamentarul lituanian Alexander Mirsky, în cadrul unei întevederi cu premierul ucrainean, Mikola Azarov.  


De precizat că preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a declarat anterior, că integrarea europeană rămâne o prioritate absolută a politicii interne şi externe a Ucrainei.


Potrivit şefului statului, această idee a unit într-adevăr societatea ucraineană şi este sprijintă atât de principalele forţe politice, cât şi de majoritatea populaţiei.


Kievul şi Comisia Europeană intenţionează ca, până la summitul Parteneriatului Estic, care va avea loc la 29 septembrie 2011, să convină asupra tuturor dispoziţiilor fundamentale privind crearea zonei de liber schimb între Ucraina şi UE.
 Autor:
Agenţia de presă RADOR
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 August 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza