Echipele PNL şi PSD negociază o majoritate parlamentară solidă

Echipele de negociere PNL şi PSD încearcă să găsească o formulă guvernamentală, cu o majoritate parlamentară solidă, după ce două tentative de învestire a unui guvern minoritar au eşuat.

Adăugat: 5 Noiembrie 2021
Ultima actualizare:5 Noiembrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Am găsit multe lucruri care pot să ne unească, a declarat preşedintele PNL, Florin Cîţu, după două ore de negocieri cu liderul PSD, Marcel Ciolacu.

A fost o primă discuţie catalogată drept bună de liderul liberal. La rândul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a apreciat că cele două formaţiuni se află pe un drum corect, care poate duce către formarea unei majorităţi.

Echipele de negociere PNL şi PSD încearcă să găsească o formulă guvernamentală, cu o majoritate parlamentară solidă, după ce două tentative de învestire a unui guvern minoritar au eşuat.

O primă discuţie bună, în care au fost prezentate lucruri care pot să ne unească - a fost concluzia prezentată de liderul PNL, Florin Cîţu, după întâlnirea cu delegaţia social-democraţilor. Nu s-a discutat despre cum vor fi împărţite ministerele şi nici despre numele premierului - a spus preşedintele partidului.

Florin Cîţu: Avem o criză în sănătate, avem o criză în energie şi pentru acetea avem nevoie de o guvernare stabilă. Dacă reuşim împreună cu cei de la PSD să facem acest lucru este ok. Românii trebuie să înţeleagă că am ajuns în această situaţie pentru că foştii colegi de coaliţie au plecat la guvernare, au semnat o moţiune cu cei de la AUR şi apoi au dat jos un guvern. După aceea nu am mai reuşit să găsim o majoritate în Parlamentul României. PNL a flexibilizat mandatul şi acum încearcă să găsească majoritatea.

Despre un efort comun şi o guvernare stabilă şi coerentă a vorbit şi liderul PSD Marel Ciolacu.

El a spus că social-democraţii vor finaliza zilele următoare programul de guvernare al partidului, care ar putea fi apoi coordonatcu programul susţinut de PNL. PSD îşi păstrează însă decizia de a se prezenta la consultrile de la Cotroceni cu o propunere de premier.

Marcel Ciolacu: Prioritatea numărul unu este stabilizarea României, printr-un efort comun şi pentru un plan de guvernare coerent, să încercăm să ajungem într-un ritm aşteptat de români. Am încercat să găsim lucrurile care ne aseamănă, nu ne despart. În primul rând, în acest moment, buna-credinţă.

Concluziile primelor discuţii cu USR şi PSD vor fi prezentate astăzi, în cadrul şedinţei Biroului Politic al PNL.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Noiembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza