Ecaterina Andronescu şi Alexandru Athanasiu, din nou urmăriţi penal

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat vineri cererea DNA de redeschidere a urmăririi penale pe numele foştilor miniştri Alexandru Athanasiu şi Ecaterina Andronescu.

Adăugat: 11 Septembrie 2015
Ultima actualizare:11 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei
trimite pe mail

Instanţa Supremă a decis redeschiderea urmăririi penale pe numele foştilor miniştri ai Educaţiei, Alexandru Athanasiu şi Ecaterina Andronescu.

Magistraţii au judecat în urmă cu trei zile cererea DNA de redeschidere a cercetărilor într-un dosar în care cei doi sunt vizaţi pentru abuz în serviciu şi achiziţii publice făcute în timpul mandatelor de ministru al Educaţiei.

"În baza art. 335 alin. 4 C. proc. pen. confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarele nr. 19/P/2006 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie şi nr. 90/P/2007 al aceleiaşi secţii, dispusă prin Ordonanţa nr. 102/C1/2015 din 22 iunie 2015 emisă de procurorul şef adjunct al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie", se arată în decizia Curţii Supreme.

Surse judiciare, citate de redactorul RRA,  Mădălina Verman, susţin că faptele din acest dosar sunt similiare cu cele reţinute în dosarul "Microsoft", în care cei doi sunt anchetaţi deja.
 Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
11 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza