Ecaterina Andronescu, noul ministru al educaţiei

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a depus luni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Adăugat: 2 Iulie 2012
Ultima actualizare:2 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ecaterina Andronescu a depus jurământul de învestitură, luni, la Palatul Cotroceni.

Prezent la eveniment, preşedintele Traian Băsescu i-a sugerat noului ministru al educaţiei, să nu înceapă modificarea Legii Educaţiei până nu o va vedea funcţionând propriu zis.

"Sper din tot sufletul să nu începem cu modificări la Legea educaţiei până nu o vedem funcţionând", a spus şeful statului.

Traian Băsescu i-a urat succes noului ministru al educaţiei şi i-a amintit că intră în funcţie într-un moment greu, în care se desfăşoară examenul de bacalaureat.

"Vă doresc succes pentru că intraţi în funcţie în momentul în care se derulează bacalaureatul. Sper să fie un bac fără probleme şi să facă din cei care trebuie să-l ia, nişte oameni care să meargă mai departe şi din ceilalţi", a afirmat preşedintele.

El i-a mai spus noului ministru al educaţiei că speră "să rezolve corect problemele economice", într-un moment în care există o creştere foarte mare a şomajului.

La rândul său, noul ministru al educaţiei a trecut în revistă şi principalele probleme de pe agenda instituţiei pe care o conduce: desfăşurarea examenului de bacalaureat, adminterea în licee şi şcoli profesionale, adminterea în facultăţi, programe de masterat şi doctorate.

"Tot în această perioadă, se suprapun activităţile pe care noi trebuie să le desfăşuram ca sa pregătim începutul noului an şcolar în aşa fel încât să nu intrăm cu stângul. Asta înseamnă clasa pregătitoare; nu ştiu în ce etapă se află pregătirea, mai degrabă ştiu că sunt foarte multe lucuri de făcut, ştiu că s-au făcut foarte puţine şi acest lucru mă îngrijoreză. Sunt înscrişi acolo 136.000 de copii de 5-6 ani şi nu avem încă mobilier, nu avem încă materiale didactice pentru ei", a declarat ministrul.

Luni dimineaţă, şeful statului i-a cerut Ecaterinei Andronescu să depună o declaraţie pe propria răspundere din care să reiasă că nu a plagiat şi nu se află în situaţie de incompatibilitate.Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
2 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza