Dragnea: Unii miniștri vor fi schimbați

Executivul care va fi condus de Viorica Dăncilă va avea aceeași structură, dar unii miniștri vor fi schimbați, a anunțat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Adăugat: 22 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:22 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD
trimite pe mail

Conducerea naţională a PSD se întâlneşte să stabilească propunerile pentru portofoliile din viitorul guvern condus de Viorica Dăncilă

Conducerea naţională a PSD se întâlneşte, astăzi, pentru a stabili propunerile pentru portofoliile din viitorul guvern condus de Viorica Dăncilă.

Lista cabinetului şi programul de guvernare ar urma să fie supuse votului Parlamentului peste o săptămână.

Se ştie deja că PSD nu va face schimbări în structura Executivului, şi este la fel de sigur că vor fi miniştri social democraţi care nu se vor mai regăsi pe lista noului cabinet.

Executivul care va fi condus de Viorica Dăncilă va avea aceeași structură, a precizat liderul PSD, Liviu Dragnea, dar unii miniștri vor fi schimbați și anume cei mincinoși, a mai spus președintele social-democrat.

Din viitorul guvern sigur nu va mai face parte Marius Nica, pentru că el și-a dat demisia săptămâna trecută, din funcția de ministru delegat pentru fonduri europene.

Și vicepremierul Marcel Ciolacu nu va mai face parte din viitorul cabinet, așa cum a anunțat într-un mesaj postat pe internet.

Nu au fost ridicate până acum semne de întrebare privind miniștri de la muncă, afaceri, interne și agricultură.

Pentru celelalte ministere, negocierile se vor încheia astăzi, la finalul ședinței CEx al PSD.

O declarație clară vine din partea ALDE, partenerul PSD la guvernare, care a precizat că vrea să-și păstreze atât portofoliile, cât și miniștri.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, dorește ca lunea viitoare, 29 ianuarie, noul guvern să fie învestit în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului.

Între timp şi opoziţia se mobilizează.

PNL anunţă că începe, de astăzi discuţii cu celelalte partide din opoziţie şi cu orice parlamentar dispus să nu îşi dea votul pentru a aduce la putere cel de-al treilea guvern PSD- ALDE.

Strategia liberalilor pentru obţinerea unui număr cât mai mare de voturi împotriva Cabinetului Dăncilă, urmează să fie decisă probabil la prânz, la şedinţa Biroului Executiv.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza