Dragnea speră ca regionalizarea să fie adoptată prin asumarea răspunderii

Vicepremierul Liviu Dragnea susţine că organizarea teritorială a României pe regiuni ar putea fi realizată până la sfârşitul anului şi că ea ar putea fi adoptată prin asumarea răspunderii guvernului.

Adăugat: 27 Aprilie 2013
Ultima actualizare:27 Aprilie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Acesta a adăugat că pentru a se realiza acest obiectiv trebuie ca mai întâi să fie modificată Constituţia.

De cealalată parte, Opoziţia declară că nu se opune regionalizării, dar contestă modul în care legea urmează să fie promovată în parlament.

Liviu Dragnea a arătat că Legea de Organizare Teritorială a României ar putea să fie adoptată printr-o nouă angajare a răspunderii de către guvern în faţa Parlamentului României.

"După ce modificăm Constituţia, în septembrie, octombrie, ieşim cu legea de înfiinţare a noilor regiuni, care va fi aprobată în parlament, eu sper că prin procedura angajării răspunderii. Asta înseamnă că undeva în noiembrie, sfârşit de noiembrie cel mai târziu, regiunile să fie înfiinţate", spune vicepremierul.

PDL respinge categoric asumarea

O eventual angajare a răspunderii guvernului în faţa parlamentului pentru legea regionalizării este respinsă categoric de PDL.

Prim vicepreşedintele Liviu Negoiţă susţine că o lege atât de importantă trebuie să fie dezbătută în parlament şi să primească susţinerea generală a partidelor parlamentare.

"Acest proiect de lege urmează să-şi producă efectele a la longue pentru România. Este normal, din punctul nostru de vedere, să existe un consens, să existe o dezbatere publică, o dezbatere parlamentară pentru un proiect de lege atât de important", a declarat liderul democrat-liberalilor.

Până acum, guvernul USL şi-a asumat o singură dată răspunderea în faţa parlamentului, pentru o altă lege importantă, cea a retrocedării proprietăţilor confiscate de regimul comunist.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Aprilie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza