Dragnea: Se vor înfiinţa opt sau nouă regiuni de dezvoltare

Vicepremierul Liviu Dragnea spune că se vor înfiinţa opt sau nouă regiuni de dezvoltare, cu scopul principal de a asigura dezvoltarea echilibrată a României.

Adăugat: 9 Iunie 2013
Ultima actualizare:9 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepremierul Liviu Dragnea, a precizat pentru Pro TV că într-o regiune este important să existe cât mai multe locuri de muncă non-agricole.

"Ţinta principală pentru care vrem să înfiinţăm aceste regiuni reprezintă dezvoltarea echilibrată a României. Dacă punem o hartă a dezvoltării actuale, se vede foarte clar care sunt diferenţele de dezvoltare între judeţe. Asta înseamnă că, dacă noi vom continua cu acelaşi sistem administrativ, riscăm să transformăm România într-o ţară de prinţi şi cerşetori", a spus ministrul.

Totodata, el a subliniat ca spera ca "spre finalul anului să aibă loc alegerile la regiune, alegeri probabil indirecte, să fie decât aleşii locali cei care votează".

"După aprobarea modificărilor la Constituţie - care sperăm să se întâmple undeva în octombrie, noiembrie, decembrie - vrem să aprobăm legislaţia efectivă de înfiinţare a regiunilor şi legislaţia care să stabilească atribuţiile şi competenţele care trebuie să meargă la regiuni, inclusiv reşedinţa acestora. Din toate analizele care s-au făcut până acum, eu cred că ne vom îndrepta către două variante posibile, o variantă cu opt sau o variantă cu nouă regiuni", a adaugat ministrul, la Pro TV.

La randul sau, deputatul PDL Florin Secară afirmă, într-un comunicat de presă, că regionalizarea trebuie să ducă la îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor, iar criteriul competitivităţii este mai important pentru ei decât cel al componentei etnice a regiunii respective.

Florin Secară a participat în acest sfârşit de săptămână, alături de mai mulţi membri PDL, la o dezbatere organizată la Sfântu Gheorghe de PDL Covasna pe tema regionalizării.Autor:
Radio România
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
9 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza