Dragnea: Să ne gândim serios dacă Legea grațierii mai este oportună

Liderul PSD așteptată cât mai curând din partea ministrului justiţiei propunerile pentru modificarea legislaţiei privind grațierea.

Adăugat: 10 Mai 2017
Ultima actualizare:10 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat astăzi că proiectul de lege privind graţierea nu rezolvă problemele din penitenciare.

El a mai spus că aşteaptă cât mai curând din partea ministrului justiţiei propunerile pentru modificarea legislaţiei în domeniu.

Astăzi, Comitetul Executiv al PSD i-a retras sprijinul senatorului Şerban Nicolae pentru preşedinţia Comisiei Juridice, dar şi pentru cea a grupului senatorial.

Acestuia i s-a reproşat modul în care a gestionat dezbaterile din comisie pe marginea proiectului de lege privind graţierea faptelor de corupţie.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea că a existat o lipsă de comunicare şi neîncredere între fostul lider de grup, Şerban Nicolae, şi conducerea partidului pe marginea proiectului de lege privind graţierea.

Liderul social-democrat a fost nemulţumit de faptul că în Comisia juridică s-au adoptat amendamente care nu sunt susţinute de partid.

"Membrii din Comisia juridică nu au avut mandat de la partid, nu au avut solicitare de la partid să susţină graţierea faptelor de corupţie, indiferent de argumentele aduse. Atât în şedinţă, cât şi în spaţiul public, eu am ridicat această problemă colegilor mei, să ne gândim serios în perioada următoare dacă această lege a graţierii mai este oportună", a spus Liviu Dragnea.

Șerban Nicolae: Nu mi s-a reproşat că aş fi încălcat programul de guvernare pe justiţie

Senatorul PSD Şerban Nicolae spune că nu a greşit cu nimic, dar că acceptă decizia partidului.

"Mă rog, s-a explicat că nu e vorba de sancţiune, e, aşa, un fel de act politic. Patru ani de zile, în mandatul precedent, am fost senator fără nici un fel de funcţie, membru în Comisia de petiţii. Deocamdată nu mi s-a reproşat că aş fi încălcat programul de guvernare pentru justiţie, dar trebuie să mă lămuresc, poate e greşeala mea, ideile mele în materie de justiţie nu corespund cu cele oficiale ale partidului", a susținut  Nicolae.

Senatorul Şerban Nicolae a fost înlocuit cu Mihai Fifor la şefia grupului PSD din Senat şi cu Robert Cazanciuc, fost ministru al justiţiei, la conducerea Comisie juridice.

Comitetul executiv al PSD a decis şi suspendarea din partid a deputatului Nicolae Bacalbaşa pentru şase luni, din cauza comportamentului acestuia din plenul Parlamentului.

Amintim că proiectul legii graţierii a fost retrimis la Comisia Juridică din Senat, după ce liderii PSD şi ALDE declaraseră că nu sunt de acord cu forma rezultată din dezbateri.

Termenul de adoptare tacită este 23 mai.

Forul decizional este, în acest caz, Camera Deputaţilor.

PMP cere deputaților să respingă varianta Guvernului

Astăzi, preşedintele PMP, Traian Băsescu, le-a propus colegilor deputaţi să respingă varianta Guvernului pentru legea graţierii.

"Trebuie să ne punem problema ce vrem. Cei pe care îi eliberează Dragnea se vor întoarce în puşcării în şase, şapte, opt luni. Din furat au trăit, din furat vor trăi. Nu ştiu să facă altceva. Pe când un medic acuzat de luare de mită sau un profesor cu certitudine este recuperabil pentru societate. A lăsa în puşcărie medici, profesori, funcţionari publici şi a elibera hoţi mi se pare că din punct de vedere al politicii penale, este un fiasco total", a susținut Traian Băsescu.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza