Dragnea nu renunţă la ideea organizării unui referendum în toamnă

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, la Galaţi că nu va renunţa la organizarea, în toamnă, la organizarea unui referendum pentru modificarea Constituţiei în care să fie înclusă şi regionalizarea, în ciuda decizie CCR de a se aplica legea din 2014.

Adăugat: 27 Iunie 2013
Ultima actualizare:27 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"Îmi este foarte greu să înţeleg, dar, mă rog, până la urmă ne supunem. Despre regionalizare vreau să vă spun că nu renunţăm la acest proiect major sub nicio formă. Eu personal nu am renunţat niciodată la vreun proiect. Că regiunile se vor face astăzi sau cu o întârziere de două sau trei zile are mai puţină importanţă, deşi are importanţă pentru că România poate să piardă câteva luni de dezvoltare, dar regiunile oricum se vor realiza", a spus Dragnea. După decizia Curţii de ieri (miercuri, n.r.) este prea devreme să ne pronunţăm, dar eu vă spun că eu nu cred că trebuie să renunţăm imediat la ideea de a organiza referendum pentru modificarea Constituţiei în această toamnă", a declarat vicepremierul.
 
Liviu Dragnea a subliniat, joi, la Galaţi, că România nu trebuie să  rateze împărţirea fondurilor europene, pe exerciţiul bugetar 2014-2020, din cauza nerealizării împărţirii statutului pe regiuni.
 
Potrivit lui Dragnea, un referendum se poate desfăşura chiar pe mai multe zile.   

Pe de altă parte, dacă acest lucru nu va fi posibil, Liviu Dragnea a precizat că mai există o soluţie de rezervă, astfel încât România să nu rateze împărţirea de fonduri europene în exerciţiul financiar 2014-2020.   

"În schimb, am şi varianta de rezervă în care să o facem în două etape. În prima etapă nefiind nevoie de prezenţa în Constituţie a noţiunii de regiune în aşa fel încât chiar şi atunci când vor fi realizate regiunile să nu fie afectat exerciţiul financiar european 2014-2020. Pe de altă parte, eu nu sunt dispus să spun astăzi că noi renunţăm total la ideea de a organiza referendum la modificarea Constituţiei în acest an", a precizat acesta.   

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice se află, joi, la Galaţi, unde prezidează o dezbatere publică pe tema regionalizării-descentralizării din România.

La discuţii participă membri ai grupului de lucru academic din Consiliul Consultativ pentru Regionalizare (CONREG), reprezentanţi ai administraţiei publice locale din judeţele Brăila, Galaţi, Vrancea, ai societăţii civile, specialişti şi jurnalişti, alături de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), informează corespondentul RRA.  Maria Măndiţă
 Autor:
Maria Măndiţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza