Dragnea: Nu a existat nicio acţiune care să ştirbească independenţa justiţiei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, afirmă că nu a existat, "în mod realist", nicio acţiune care să ştirbească independenţa justiţiei.

Adăugat: 2 Martie 2018
Ultima actualizare:2 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților
trimite pe mail

Într-o declaraţie de presă făcută la Palatul Parlamentului, Dragnea a precizat că prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, aflat într-o vizită la Bucureşti, a vorbit despre "o evoluţie foarte sănătoasă" în ceea ce priveşte independenţa justiţiei.

"Domnul Timmermans a spus foarte clar, e o evoluţie foarte sănătoasă în ceea ce priveşte independenţa justiţiei şi, dacă vorbim în mod realist, nu a existat nicio acţiune care să ştirbească independenţa justiţiei, poate o oarecare diminuare a abuzurilor. Am discutat, bineînţeles, despre MCV, şi anume că este o determinare foarte mare ca să se încheie acest MCV, dar l-am rugat să îndeplinim totuşi şi două condiţii, ca obiectivele din MCV să nu mai fie în permanentă mişcare şi modificare şi să nu uităm că MCV înseamnă şi verificare, dar şi cooperare, plecând de la ideea că şi noi, şi Comisia Europeană suntem de bună-credinţă şi ne dorim lucrul ăsta",  a spus Liviu Dragnea.

Dragnea a mai declarat că i-a solicitat sprijinul lui Frans Timmermans pentru a susţine România în procesul de accesare a fondurilor europene şi a subliniat necesitatea modificării Legii achiziţiilor publice, pentru a facilita funcţionarea acestui mecanism, transmite reporterul RRA, Mugur Mihăiţă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
2 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza