Dragnea face ordine în PSD

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea vrea un nou proiect politic şi deschiderea partidului către dialog.

Adăugat: 31 Iulie 2015
Ultima actualizare:31 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedinte interimar al PSD
trimite pe mail

Trebuie gândit un nou proiect politic pentru societate, afirmă preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea.

El a prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă, principalele direcţii de acţiuni ale PSD pe termen scurt şi mediu.  

Redefinirea conceptului de PSD, dar şi implemnetarea unor proiecte importante cum ar fi descentralizarea şi regionalizarea fac parte din strategia pe termen scurt şi mediu propusă de preşedintele interimar al social-democraţilor Liviu Dragnea.

În acest sens este nevoie de un nou climat politic bazat pe dialog şi construcţie atât între partide cât şi între principalele instituţii ale statului: parlament, preşedinţie, guvern, afirmă Liviu Dragnea.

În cadrul noului concept, agenda publică a PSD va trebui să răspundă preocuprărilor şi cerinţelor societăţii, ca atare inclusiv miniştrii PSD vor comunica public pe teme de interes şi vor colabora mai eficient cu structurile şi grupurile parlamentare ale partidului, susţine Liviu Dragnea.

Departament de resurse umane în PSD

El a mai anunţat înfiinţarea unui departament de resurse umane în PSD, ca element de îmbunătăţire a activităţii şi calităţii partidului.

"Atunci când partidul va fi pus în situaţia, oricând, să susţină într-o funcţie indiferent la ce nivel un membru de partid, să aibă garanţia că-l alege pe cel mai bun pentru ca odată acea funcţie ocupată să aibă performanţe", a spus Dragnea.

Liviu Dragnea susţine în continuare necesitatea descentralizării şi regionalizării României.

PSD, deschis dialogului

Pentru stabilirea unui calendar al acţiunilor de implementare a acestui proiect este nevoie de un dialog concret între toate forţele politice din România, afirmă liderul PSD.

Liviu Dragnea îşi exprimă speranţa că şi preşedintele României, Klaus Iohannis, continuă să sprijine proiectul de descentralizare şi regionalizare.  

Liviu Dragnea a vorbit şi despre ordonanţa privind creşterea, de la 1 august, a salariilor demnitarilor.

El a spus că va propune respingerea ei în parlament dacă nu mai este asumată de nimeni, în condiţiile în care a constatat că actul normativ nu mai este susţinut de cei care l-au promovat şi l-au adoptat.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
31 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza