Dragnea: Este decizia Guvernului dacă Darius Vâlcov rămâne sau nu în executiv

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara că este strict decizia Guvernului şi a premierului, dacă Darius Vâlcov rămâne sau nu în executiv.

Adăugat: 10 Februarie 2018
Ultima actualizare:10 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD
trimite pe mail

Liderul PSD, Liviu Dragnea, nu doreşte să comenteze decizia de ieri a Înaltei Curţi care l-a condamnat, în primă instanţă, la opt ani de închisoare pe consilierul premierului, Darius Vâlcov, considerat unul dintre artizanii programului de guvernare.

Liviu Dragnea a dat ca certă constituirea unei comisii parlamentare de anchetă a activităţii conducerii Serviciului de Protecţie şi Pază, pe care a acuzat-o de fapte grave.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara că este strict decizia guvernului şi a premierului dacă Darius Vâlcov rămâne sau nu în executiv.

Liderul social-democrat mai spunea că îi este greu să comenteze condamnarea în primă instanţă la opt ani de închisoare a consilierului de stat din executiv, Darius Vâlcov, având în vedere că milioane de români au salarii şi pensii mai mari datorită unui program de guvernare la care Darius Vâlcov a avut o contribuţie determinantă.

Întrebat despre o eventuală comisie parlamentară de anchetă care să vizeze activitatea Serviciului de Protecţie şi Pază, liderul social-democrat Liviu Dragnea a precizat că nu crede că se poate evita înfiinţarea ei şi a menţionat că se va prezenta la Comisia de apărare din Senat pentru a fi audiat pe această temă.

"Nu cred că putem evita o comisie de anchetă parlamentară. Tot l-am văzut pe domnul Vela că se agită să facă un ceva acolo, un fel de audiere să-l acopere pe domnul Pahonţu. Cred că trebuie făcută o comisie de anchetă parlamentară. Eu cred că n-avem cum să evităm această comisie de anchetă parlamentară pentru că încep să apară din ce în ce mai multe lucruri, deci cred că trebuie să le lămurim, pentru că se pare că acolo sunt lucrurile mult mai grave decât bănuiam noi", a spus Liviu Dragnea.

Referindu-se la dezbaterea din Parlamentul European pe tema justiţiei din România, Liviu Dragnea menţiona că era de aşteptat ca ministrul de resort Tudorel Toader să nu fie lăsat să vorbească în plen.

Dacă era ministrul de justiţie din Germania, nu era lăsat să ia cuvântul? - întreba retoric Liviu Dragnea.

Am văzut multe minciuni din partea unor europarlamentari români, dar şi europarlamentari români buni patrioţi, care cu multă rigoare au explicat adevărul din România, a mai precizat Liviu Dragnea.
 Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza