Dragnea cere parlamentarilor PSD să respingă amendamentele lui Şerban Nicolae

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a făcut un apel către parlamentarii PSD sa respingă amendamentele senatorului Şerban Nicolae privind Legea graţierii.

Adăugat: 8 Martie 2017
Ultima actualizare:8 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că va cere explicit parlamentarilor social-democraţi să respingă amendamentele depuse de senatorul Şerban Nicolae la proiectul de lege a graţierii, prin care ar putea fi scutiţi de pedeapsă inclusiv cei condamnaţi pentru corupţie.

Liviu Dragnea a criticat din nou astăzi iniţiativa colegului de partid.

"Orice parlamentar are dreptul la iniţiativă legislativă dar este nevoie de o minimă condiţie ca înainte să o depună să o prezinte la grup şi să vadă dacă cumva grupul o susţine şi poate grupul ajută să formuleze textele în concordanţă cu rigorile legislative. Asta nu au aflat acuma colegii mei parlamentari, am discutat atunci când am făcut listele şi nici unul dintre ei nu a refuzat", a spus astăzi, Dragnea.

Amintim că ieri, senatorul PSD Şerban Nicolae a depus o serie de amendamente la proiectul legii graţierii, aflat la Parlament, prin care ar urma să fie graţiate şi faptele de corupţie, precum luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

Senatorul Şerban Nicolae a precizat că nu are acordul PSD pentru demersul său şi a adus din nou în discuţie condiţiile din penitenciare şi sancţiunile aplicate de CEDO României.  

"Undeva la 2.700 de persoane ar beneficia de efectele acestei graţieri, deci o cifră de, nu ştiu, cred sub 10% din totalul persoanelor aflate în detenţie în România. De altfel, la ultima graţiere colectivă, în România, au ieşit 3 mii de persoane. Nu există niciun element în societate care să fi dus la concluzia că societatea a fost înspăimântată, că a fost înfricoşată de faptul că vor ieşi criminalii, violatorii, tâlharii ş.a.m.d. la drumul mare din închisoare şi că ar fi cineva în pericol", a explicat senatorul PSD.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
8 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza