Dragnea cere comisie parlamentară de anchetă pentru "gaura" din bugetul de stat

Liderul PSD, Liviu Dragnea, cere comisie parlamentară pentru anchetarea activităţii guvernului condus de Dacian Cioloş.

Adăugat: 9 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:9 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD
trimite pe mail

Comisiile de buget-finanţe de la cele două camere ale Parlamentului trebuie să ancheteze activitatea guvernului condus de Dacian Cioloş întrucât, a insistat liderul PSD, Liviu Dragnea, ar fi existat o "gaură" în bugetul de stat de anul trecut.

"231 de miliarde de lei au fost prognozate în Legea bugetului de stat, venituri în acest an, 221 de miliarde au fost venituri efective. Este o gaură de zece miliarde de lei. Trebuie două explicaţii: de ce sunt veniturile mai mici faţă de 2015 şi, doi, cum au spus că vor fi venituri mai mari şi după aia s-a dovedit că sunt venituri mai mici", a spus Dragnea.

Cioloș: "Gaura" în buget nu există

Fostul premier Dacian Cioloş a precizat deja că "gaura" în buget despre care a vorbit Liviu Dragnea nu există şi a acuzat PSD că "îşi acoperă nerealizările şi promisiunile mincinoase cu diversiuni şi propagandă".

Dacian Cioloş susţine că în 2016 veniturile au fost mai mari decât în 2015, iar deficitul final a fost sub cel prognozat şi aprobat de Parlament.

Şi fostul ministru de finanţe, Anca Dragu, a susţinut că acuzaţiile liderului PSD sunt nefondate şi a spus că este dispusă oricând să dea explicaţii, inclusiv în fata unei comisii parlamentare, despre execuţia bugetară din 2016.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza