Dr. Leon Dănăilă susţine atragerea medicilor către zona rurală

Doctorul Leon Dănăilă, candidat PNL pentru un mandat de senator în Bucureşti, susţine atragerea personalului medical calificat în zona rurală a României.

Adăugat: 24 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:24 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Acad. Prof. Dr. Leon Dănăilă
trimite pe mail

El aminteşte că programul de guvernare liberal prevede asigurarea de locuinţe pentru doctori şi dispensare în localităţile mici.

"Este foarte bine justificată această construcţie de spitale, fiindcă bolnavii apelează la spitale. O greşeală care s-a făcut în trecut este desfiinţarea spitalelor, în special din mediul rural. Dar ce a propus PNL foarte bun, în afară de construcţia acestor spitale, pentru a atrage personal medical în cadrul mediului rural: construirea de locuinţe şi dispensare pentru medici", a spus Leon Dănăilă.

Senatorul PSD Radu Oprea, candidat pentru un nou mandat în Prahova, a prezentat presei oferta electorală a candidaţilor social-democraţi, bazată pe un nou model economic şi pe crearea Fondului suveran de dezvoltare şi investiţii.

"Fondul suveran de dezvoltare şi investiţii va produce 60 de miliarde în următorii patru ani, bani care vor putea să fie investiţi în lucrări mari de infrastructură, o necesitate - centrul de prelucrare a legumelor în toată zona legumicolă Balta Doamnei - Gherghiţa - Olari, astfel încât marfa să poată să ajungă în marile magazine. Apoi, avem toată partea de relaxare fiscală şi de măsuri pentru diverse categorii sociale, pentru tineri, pentru întreprinzători, pentru pensionari, pentru cei care astăzi lucrează. Toate acestea vor putea fi aplicate imediat ce PSD va intra la guvernare", a promis el.

Deputatul UDMR, Cseke Attila, a anunţat astăzi că partidul său va depune un proiect de lege care va permite autorităţilor locale să reducă până la jumătate taxele şi impozitele locale pentru familiile cu mai mulţi copii.

"Dorim să reglementăm posibilatea ca consiliile locale să aibă posibilitatea de reducere a impozitului pe clădiri. De asemenea, posibilitatea reducerii impozitului pe mijloacele de transport, reducerea impozitului pe teren, posibilitatea, tot prin Codul Fiscal, ca autorităţile locale să hotărască scutirea sau reducerea taxelor pentru eliberarea diferitelor certificate, avize şi autorizaţii pentru lucrări executate la case familiale, de exemplu", a declarat acesta.

Deputatul Cseke Attila candidează la alegerile din 11 decembrie pentru un mandat de senator.

Candidatul PMP Valeriu Steriu crede că oamenii sunt dezinteresaţi de politică pentru că partidele se întrec în promosiuni populiste. PMP are o ofertă electorală pentru cei dezamăgiţi de politicieni - susţine Valeriu Steriu.

"Capitala dă tonul în economie şi capitala va da tonul şi în alegeri. Alături de preşedintele Traian Băsescu, alături de preşedintele executiv Eugen Tomac, alături de Liviu Goncea sau de Ştefan Florescu şi de toţi ceilalţi colegi de pe listă vrem să arătăm că vom avea cele mai bune rezultate ale unei organizaţii din ţară. Sunt convins că vom arăta bucureştenilor ce înseamnă să ai candidaţi serioşi şi cum se poate face o campanie electorală decentă şi eficientă", a arătat Steriu.

Valeriu Steriu candidează la Bucureşti pentru un mandat de deputat.

Partidul Ecologist Român propune încurajarea tinerilor agricultori prin înfiinţarea de ferme agricole pe terenurile neprelucrate, afate în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului.

Aceste ferme vor asigura locuri de muncă şi locuinţe pentru tinerii absolvenţi de agronomie, medicină veterinară sau construcţii de maşini agricole - susţine preşedinta filialei de tineret a partidului Bianca Vasile.

"Guvernul va acorda facilităţi fiscale şi sprijin financiar, păstrându-şi în proprietate terenurile alocate şi un aspect foarte important, preluarea la rezervele statului a producţiei realizate exclusiv de fermierii români. Desfacerea asigurată va stimula competiţia pe calitate a producătorilor români", a susţinut ea.

 Bianca Vasile candidează pentru un mandat de deputat în judeţul Teleorman.

MAE anunţă că de astăzi funcţionează call cenampanieter-ul din cadrul Centrului de contact şi suport al cetăţenilor români din străinătate, care oferă informaţii privind condiţiile de exercitare a dreptului de vot în străinătate la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Ministerul reaminteşte totodată că a pus la dispoziţia alegătorilor români din străinătate o hartă interactivă a secţiilor de votare şi un ghid al alegătorului român din străinătate, documente disponibile pe pagina de internet a instituţiei.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza