Dosarul lui Mircea şi Vlad Cosma va fi rejudecat

În primă instanţă, cei doi fuseseră condamnaţi la închisoare cu executare, între altele, pentru că au luat mită aproape 1 milion de euro.

Adăugat: 26 Martie 2018
Ultima actualizare:26 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Cosma
trimite pe mail

Dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma şi fiul său, fostul deputat Vlad Cosma, sunt acuzati de corupţie va fi rejudecat.

Este decizia de astăzi a Instanţei Supreme.

În primă instanţă, cei doi fuseseră condamnaţi la închisoare cu executare, între altele, pentru că au luat mită aproape 1 milion de euro.

După patru ani de la trimiterea în judecată şi după ce Vlad Cosma şi sora sa, Andreea, care este deputat PSD, au acuzat presiuni din partea anchetatorilor şi că ar fi fost falsificate probe, dosarul va fi reluat de la zero.

Un complet de cinci magistraţi a decis rejudecarea procesului în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma şi fiul său, Vlad Cosma, au fost condamnaţi anterior la opt ani şi respectiv cinci ani de închisoare. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi.

Cazul va fi rejudecat de instanţa de fond, Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Opinia minoritară a fost în sensul menţinerii condamnărilor date la fond, cu o reducere de patru luni pentru Vlad Cosma, care a colaborat în mai multe dosare cu procurorii.

Avocatul familiei Cosma a declarat că hotărârea de fond a fost nelegală şi temeinică, iar la rejudecare se poate folosi orice probă. Completul de judecată a fost format din magistraţii Iulian Dragomir, preşedinte, Ioana Bogdan, Ştefan Pistol, Leontina Şerban şi Geanina Arghir.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza