Dosarul Gabriela Firea versus Traian Băsescu, redeschis

Ancheta fusese suspendată ca urmare a imunităţii fostului preşedinte Traian Băsescu.

Adăugat: 30 Decembrie 2014
Ultima actualizare:30 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Gabriela Firea
trimite pe mail

Procurorii Parchetului General au reluat ancheta în dosarul în care senatoarea PSD Gabriela Firea a făcut plângere împotriva lui Traian Băsescu pentru şantaj.

Ancheta în acest dosar fusese suspendată ca urmare a imunităţii fostului preşedinte Traian Băsescu.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie o plângere penală în care îl acuza pe şeful statului de la acea dată, Traian Băsescu, de ameninţare şi şantaj în legătură cu declaraţiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.

În data de 18 aprilie, Parchetul General a anunţat că a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj în legătură cu plângerea penală depusă de senatoarea Gabriela Firea împotriva lui Traian Băsescu, însă procurorii au dispus suspendarea anchetei, deoarece preşedintele se bucură de imunitate.

Gabriela Firea a contestat decizia procurorului de caz, însă contestaţia sa a fost respinsă de procurorul ierarhic superior.

Senatorul PSD Gabriela Firea declara în aprilie că avocatul său a redactat textul plângerii penale împotriva lui Traian Băsescu pentru două infracţiuni din Codul penal: ameninţare şi şantaj.

 Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
30 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza