Dosarul "Flota" s-a închis

Dosarul "Flota" a fost închis de procurorii anticorupție. Ei susțin că Traian Băsescu nu a produs și nu a determinat producerea vreunui prejudiciu în patrimoniul Petromin Constanţa.

Adăugat: 22 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:22 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procurorii anticorupţie au decis clasarea dosarului "Flota", în care era implicat fostul preşedinte Traian Băsescu.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, infracţiunile de abuz în serviciu, fals intelectual şi delapidare, de care fostul şef al statului era suspectat, nu există.

Anchetatorii susţin că, prin exercitarea funcţiilor de decizie pe care Traian Băsescu le-a deţinut în cadrul Ministerului Transporturilor, între anii 1990-1992 şi 1996-2000, acesta nu a produs niciun prejudiciu Companiei Naţionale Petromin Constanţa.

Procurorii DNA mai spun că navele care au făcut obiectul dosarului "Flota" au fost vândute pe baza aprobărilor date de Fondul Proprietăţii de Stat, care era acţionarul majoritar al societăţii, în cadrul procesului de privatizare iniţiat de Guvernul României.

Pe de altă parte, Parchetul General a anunţat că fostul preşedinte al României este implicat în opt dosare penale, după ce a fost reclamat în 58 de astfel de cauze, transmite redactorul RRA,  Diana Surdu.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
22 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza