Dosar penal în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia

Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere, vătămare corporală şi distrugere din culpă în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia.

Adăugat: 4 Iulie 2021
Ultima actualizare:4 Iulie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere, vătămare corporală şi distrugere din culpă în urma exploziei de vineri de la Rafinăria Petromidia, soldată cu moartea unei persoane şi rănirea altor cinci.

Starea celor doi lucrători, transferaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşţi esti stabilă.

Cei doi se află în comă indusă. Cel mai grav rănit dintre aceştia este operatorul în vârstă de 53 de ani, care a fost evaluat iniţial cu arsuri pe 45% din suprafaţa corpului.

Reevaluarea a relevat faptul că arsurile sunt pe 30% din suprafaţa corpului.

Al doilea angajat, în vârstă de 58 de ani, compresorist în cadrul rafinăriei, prezintă răni pe 25-30% din suprafaţa corpului.

Unul dintre cei doi lucrători internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa a fost deja externat având răni minore. Este vorba despre un lucrător instrumentare şi control, în vârstă de 53 de ani.

Celălalt, un operator în vârstă de 27 de ani, a suferit o operaţie în zona şoldului şi este în afara oricărui pericol.

Acesta este stabil, conştient şi ţinut sub observaţie de medicii constănţeni în secţia postoperatorie.

Între timp, premierul Florin Cîţu a anunţat că reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu se vor deplasa la Năvodari pentru a investiga cauzele exploziei şi incendiului de la Rafinăria Petromidia.

Florin Cîţu: Cei de la Mediu merg acolo şi investighează. Ieri, primul lucru pe care l-am făcut, din primul moment, a fost să ne asigurăm că nu este pericolul ca incendiul să se extindă şi să pună în vreun moment în pericol viaţa cetăţenilor din afara perimetrului Petromidia. Va fi o anchetă şi vedem ce s-a întâmplat. După aceea vom avea şi concluziile.

După stingerea incendiului produs  la Rafinăria Petromidia, pompierii au mai acţionat până în această dimineaţă pentru răcirea instalaţiilor, astfel încât să nu mai existe niciun pericol pe platforma industrială.Autor:
Sorin Cealera
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Iulie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza