Dorin Florea: Trei mandate consecutive, trei partide diferite

Actualul primar al municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea este posesorul unui record în administraţia locală.A câştigat trei mandate reprezentând trei partide diferite.

Adăugat: 16 Mai 2012
Ultima actualizare:16 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fost medic chirurg şi fost prefect al judeţului din partea PNŢCD, Dorin Florea este, începând din 2000, primar al municipiului Târgu-Mureş.

A câştigat trei mandate consecutive, ultima dată din primul tur, însă a candidat de fiecare dată sub sigla altui partid.

În 2000 a candidat din partea PNŢCD, în 2004 a candidat ca independent, iar în 2008 a fost candidatul PDL.

Primarul din Târgu-Mureş, Dorin Florea (PDL), candidează pentru al patrulea mandat, având cinci contracandidaţi, între care senatorul Gyorgy Frunda şi şeful Clinicii de Cardiologie.

În 2012, candidează pentru un nou mandat de primar, în numele "Alianţei pentru Mureş", formată din PDL, UNPR şi Partidul Ecologist Român.

După depunerea candidaturii la Primăria Târgu Mureș, Dorin Florea, care este președintele PDL Mureș, a declarat că "interesul cetățeanului este pe primul plan și nicidecum partidul care te-a promovat".

Declarația lui Dorin Florea are o explicație, având în vedere că acesta și-a început cariera în administrație ca prefect,  iar din 2000 a rămas la Primăria Târgu Mureș sub diferite culori politice.

De remarcat că la Târgu Mureş, democrat-liberalii din nu își mai asumă apartenența la partid la alegerile locale, aceştia candidând sub sigla Alianța pentru Mureșeni (ApMS), formată din PD-L, UNPR și Partidul Ecologist, și care are ca însemn un soare și o mână întinsă.

            Sigla Alianţa pentru MureşAutor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza