Dorin Cocoş schimbă arestul preventiv cu arestul la domiciliu

Dorin Cocoş a recunoscut o parte dintre acuzaţiile procurorilor şi a acceptat să colaboreze cu aceştia. El a primit arest la domiciliu.

Adăugat: 24 Februarie 2015
Ultima actualizare:24 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Dorin Cocoş
trimite pe mail

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis propunerea DNA de înlocuire a arestului preventiv cu arest la domiciliu în cazul omului de afaceri Dorin Cocoş, în dosarul Microsoft.

Deşi decizia nu este definitivă, aceasta cel mai probabil nu va fi contestată, transmite reporterul Diana Surdu.

Dorin Cocoş a recunoscut o parte dintre acuzaţiile procurorilor şi a acceptat să colaboreze cu aceştia.

Omul de afaceri nu poate părăsi însă arestul, deoarece el are un mandat pentru 30 de zile şi în dosarul retrocedărilor în care este cercetată şi fosta şefă DIICOT, Alina Bica.

Instanţa supremă a mai decis azi prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv în cazul primarului din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, precum şi a arestului la domiciliu pentru Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru în dosarul Microsoft, în care procurorii DNA acuză grava prejudiciere a statului la încheierea unor contracte de licenţiere IT.

Acuzaţiile DNA

Potrivit DNA, contractul-cadru de închiriere de licenţe Microsoft din 15 aprilie 2004 ar fi fost încheiat în condiţii oneroase pentru bugetul de stat, asigurând posibilitatea deturnării unui discount de circa 47% acordat de Microsoft în considerarea Guvernului României şi, implicit, permiţând plata unor comisioane către persoanele implicate.

Astfel, susţin anchetatorii, contractul-cadru s-ar fi încheiat cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, invocându-se în mod nereal calitatea de unic distribuitor a Fujitsu Siemens Computers, la un preţ cu cel puţin 40% mai mare faţă de preţul real, având la bază un necesar nefundamentat.

Sursa citată precizează că, în primăvara anului 2009, a avut loc o întrevedere între Cocoş, Ştefan, Sandu şi alte persoane pentru a se discuta chestiuni generale legate de posibilităţile pe care le avea Ministerul Comunicaţiilor la finalizarea contractului cu Fujitsu Siemens Computers pentru asigurarea în continuare a licenţelor necesare: exercitarea dreptului de cumpărare sau încheierea unui nou contract de închiriere.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
24 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza