Dorin Chirtoacă, ales a treia oară primar al Chişinăului

Candidatul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a obţinut cel de-al treilea mandat de primar al Chişinăului.

Adăugat: 29 Iunie 2015
Ultima actualizare:29 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Pro-europeanul Dorin Chirtoacă a obţinut circa 53,54% din voturi, în timp ce contra-candidatul propus de socialişti, Zinaida Greceanîi, a obţinut 46,46%,

În interviurile  acordate pentru Radio Chişinău, Dorin Chirtoacă, le-a mulţumit locuitorilor capitalei pentru votul lor, în timp ce candidata Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, a evitat să comenteze rezultatele parţiale şi a spus că le aşteaptă pe cele finale.

"Vreau să mulţumesc pe această cale tuturor locuitorilor Chişinăului care au ieşit la vot, acelora care m-au votat, precum şi contracandidatei pentru faptul că a participat la aceste alegeri, dovedindu-se că cel mai brav bărbat al socialiştilor şi al Kremlinului, astăzi, este o femeie", a spus Chirtoacă. 

În peste 470 de localităţi din Republica Moldova a avut loc al doilea tur de scrutin pentru desemnarea primarilor.

Prezenţa la vot la nivel naţional a fost de aproape 48%, confirmând rata ridicată de absenteism care a marcat alegerile locale din acest an.

Dorin Chirtoacă are 37 de ani şi deţine funcţia de primar al municipiului Chişinău din anul 2007.

În capitala Republicii Moldova, Chişinău, au votat 307.735 de alegători reprezentând 48,79% din numărul total al cetăţenilor înscrişi pe liste.

În primul tur al alegerilor locale, partidele proeuropene au câştigat în două treimi din raioanele Republicii Moldova, putând forma majorităţi în 24 din ele, în timp ce stânga prorusă (Partidul Socialiştilor şi Partidul Nostru) ar putea crea majorităţi în cel mult două raioane.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza