Doliu naţional în Republica Moldova în memoria echipajului SMURD

Astăzi, în Republica Moldova, este zi de doliu în memoria celor patru membri ai echipajului SMURD, care şi-au pierdut viaţa, ieri, pe teritoriul Republicii Moldova.

Adăugat: 3 Iunie 2016
Ultima actualizare:3 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, şi şeful parlamentului, Andrian Candu, au depus azi coroane de flori la sediul Ambasadei României din Chişinău, în semn de omagiu pentru cele patru victime ale accidentului aviatic din Raionul Cantemir, în care a fost implicat un elicopter SMURD.

Potrivit Serviciului de Presă al Preşedinţiei de la Chişinău, citat de Moldpres, Nicolae Timofti a semnat totodată în cartea de condoleanţe ce a fost deschisă la misiunea diplomatică a României.

În localitățile din Republica Moldova, precum și în misiunile diplomatice și consulare de peste hotare drapelele de stat  au fost arborate în bernă.

La ora 12.00, s-a păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului aviatic, precizează RADIO CHIŞINĂU.

Guvernul s-a întrunit aseară într-o ședință de urgență cu șefii instituțiilor implicate în elucidarea cauzelor accidentului.

În cadrul ședinței, procurorul general interimar Eduard Harunjen a anunțat despre inițierea urmăririi penale în acest caz.

El a precizat că deocamdată mijloacele de stocare a informațiilor nu au fost recuperate și că pentru această acțiune sunt așteptați specialiști din România.

Premierul a subliniat că ancheta în cazul prăbușirii elicopterului trebuie să fie una cât mai completă și mai obiectivă.

Amintim că, patru salvatori, cetățeni ai României, au decedat ieri, după ce elicopterul SMURD de la Iași, la bordul căruia se aflau, s-a prăbușit.

Ce doi piloți și doi medici se îndreptau spre orașul Cahul, pentru a salva o pacientă în vârstă de 64 de ani, dar nu au mai ajuns la destinație.

Cauzele nu au fost deocamdată elucidate, dar martorii accidentului spun că vremea proastă, cu ploaie și ceață ar fi avut un impact major, mai informează  Radio Chişinău.Autor:
Radio Chişinău
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza