DNA susţine că este în imposibilitate de a stabili răspunderea penală în cazul Oprea

Direcţia Naţională Anticorupţie precizează că respingerea cererii de începere a urmăririi penale, de către majoritatea membrilor Senatului, are drept consecinţă blocarea anchetei penale faţă de Gabriel Oprea cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă

Adăugat: 20 Septembrie 2016
Ultima actualizare:20 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

DNA susţine că decizia Senatului îi plasează pe procurori în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină, precizează redactorul RRA Mădălina Verman.

Senatorii au respins, luni, cu 45 de voturi pentru şi 73 împotrivă, cererea procurorilor anticorupţie de începere a urmăririi penale a fostului ministru de interne, Gabriel Oprea.

Oprea este acuzat de ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Înainte de vot, Gabriel Oprea le-a cerut colegilor săi de plen să respingă solicitarea DNA, întrucât se consideră nevinovat. 

"Nu puteam să comit această ucidere din culpă. Cred că ceea ce a determinat sun cele trei gropi, spre aici trebuie îndreptate toate cercetările, care au fost prost semnalizate", a susţinut Oprea. 

Poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa, anul trecut, în octombrie, în timp ce însoţea, pe motocicletă, coloana oficială a ministrului de interne de atunci, Gabriel Oprea.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza