DNA solicită un nou mandat de arestare pentru Darius Vâlcov

DNA îl acuză pe Vâlcov de efectuarea unor operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile de primar, senator şi ministru deţinute în ultimii 5 ani.

Adăugat: 7 Aprilie 2015
Ultima actualizare:7 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Direcţia Naţională Anticorupţie solicită azi Instanţei Supreme un nou mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, în cazul lui Darius Vâlcov.

Noile acuzaţii vizează efectuarea unor operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile de primar, senator şi ministru deţinute în ultimii 5 ani.

DNA susţine că Darius Vâlcov a obţinut ilegal, prin firme pe care le controla, 90.000 dolari, peste 1 milion 300 de mii de lei, 3 kilograme de aur în lingouri şi peste 100 de tablouri pe care figurează semnături de pictori celebri.

În prezent Darius Vâlcov este deja în arest, fiind cercetat şi pentru acuzaţii de trafic de influenţă.

El este acuzat că, în ultimii patru ani, pe când era ministru şi senator, ar fi efectuat operaţiuni financiare incompatibile cu funcţiile deţinute şi ar fi ascuns, la apropiaţi de-ai săi, bani, aur şi zeci de tablouri de valoare.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie în vederea câştigării unor licitaţii de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA).

În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atât direct, cât şi prin intermediari.

El a solicitat înlocuirea acestei măsuri cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar, cerere care va fi judecată tot astăzi.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza