DNA solicită arestarea deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun

Mădălin Voicu şi Nicolae Păun sunt acuzaţi de obţinere şi folosire incorectă a unor fonduri europene în cadrul unui proiect destinat comunităţilor de romi.

Adăugat: 10 Februarie 2016
Ultima actualizare:10 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Mădălin Voicu. Sursa: Agerpres
trimite pe mail

Direcţia Naţională Anticorupţie solicită încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a doi deputaţi:  Nicolae Păun şi Mădălin Voicu.

Acesţia au fost audiaţi de dimineaţă în legătură cu derularea incorectă a unor proiecte europene destinate comunităţilor de romi, fapte ce ar fi creat prejudicii de peste 27 de milioane de lei la bugetul comunitar şi cel naţional.

Nicolae Păun este vizat de mai multe acuzaţii, printre care fraudare şi deturnare de fonduri, spălare de bani, cumpărare de influenţă şi influenţarea declaraţiilor, iar Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani, toate în formă continuată.

Tot azi a fost la DNA şi soţia deputatului Mădălin Voicu. Potrivit unor surse citate de reporterul Radio România Actualităţi, Carmen Olteanu are calitatea de suspect.

COMUNICAT DNA

În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cererea și referatul întocmit în cauză, în vederea sesizării ministrului Justiției pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea reținerii și a arestării preventive a deputaților:

PĂUN NICOLAE
, care deține și calitatea de președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
- schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene,
- deturnare de fonduri,
- spălare a banilor,
- efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,
- cumpărare de influență,
- influențare a declarațiilor,
toate în formă continuată;

VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN,
pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- trafic de influență,
- fals în declarații,
- spălare a banilor,
toate în formă continuată.

Mai multe informaţii, în comunicatul DNA.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza