DNA cere din nou reţinerea şi arestarea lui Dan Şova

DNA cere parlamentului să încuviinţeze reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului Dan Şova pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Adăugat: 19 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:19 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Dan Şova, senator PSD
trimite pe mail

Şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere preşedintelui Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.

"În conformitate cu prevederile legale şi constituţionale, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticoruptie - Laura Codruţa Kovesi l-a sesizat pe procurorul general al PÎCCJ pentru a cere preşedintelui Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Şova Dan-Coman pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă", se arată în comunicatul DNA.

Potrivit sursei citate, cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a fost formulată având în vedere că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de Codul de procedură penală. ''Cererii transmise i-au fost ataşate referatul întocmit de procurorii din DNA care efectuează cercetări în cauză, împreună cu dosarul cauzei, în copie certificată', mai arată DNA.

Anchetatorii susţin că Dan Şova ar fi pretins şi primit 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare pentru a-l convinge pe Mihai Bălan să încheie în calitatea sa de director al centralei termice vâlcene un contract de asistenţă juridică.

Din această sumă 40.000 de euro ar fi fost folosiţi de Dan Şova pentru stingerea unei datorii, după cumpărarea unui imobil în Bucureşti.

În dosar, a fost reţinut Mihai Bălan, director general al CET Govora, pentru abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale), urmând a fi prezentat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

COMUNICATUL DNAAutor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza