DNA cere aviz pentru urmărirea penală a trei foști miniștri

Cei trei foști miniștri sunt acuzați în legătură cu iniţierea, aprobarea sau susţinerea unor proiecte de Hotărâri de Guvern prin care s-a aprobat încheierea cu Fujitsu Siemens a contractului de închiriere de licenţe Microsoft.

Adăugat: 23 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:23 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Direcţia Naţională Anticorupţie cere preşedintelui României aviz pentru urmărirea penala a foştilor miniştri Dan Nica, Alexandru Athanasiu şi Adriana Ţicău, pentru abuz în serviciu în dosarul "Microsoft 2".

Dan Nica a fost ministru al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei în perioada 2000 - iulie 2004, Silvia Adriana Ţicău - secretar de stat în perioada 2003 - iunie 2004, respectiv de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada iulie - decembrie 2004 şi Alexandru Athanasiu, ministru al educaţiei şi cercetării în perioada 2003-2005.

Ei sunt acuzaţi în legătură cu iniţierea, aprobarea sau susţinerea unor proiecte de Hotărâri de Guvern prin care s-a aprobat încheierea cu Fujitsu Siemens a contractului de închiriere de licenţe Microsoft şi extinderea contractului şi pentru produsele educaţionale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat.

Prejudiciul în acest caz este estimat la 67 milioane de dolari.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza