DNA cere a doua arestare a Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute"

DNA cere Camerei Deputaților încuviințarea urmăririi penale și arestării preventive a Elenei Udrea, aflată deja în arest preventiv într-un alt dosar.

Adăugat: 16 Februarie 2015
Ultima actualizare:16 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procurorii anticorupţie au formulat noi acuzaţii de corupţie la adresa Elenei Udrea, deputat şi fost ministru al Dezvoltării, în Dosarul "Gala Bute", şi au cerut, din nou, Camerei Deputaţilor să încuviinţeze urmărirea penală şi arestarea preventivă pentru trei noi infracţiuni de luare de mită.

VEZI COMUNICATUL DNA

Elena Udrea este deja cercetată în stare de arest preventiv în Dosarul "Microsoft", iar întrebarea care se pune acum este dacă depuatatul va veni să îşi apere cauza în faţă colegilor săi cu cătuşe la mâini.

Solicitările procurorilor referitoare la Elena Udrea au fost trimise deja de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor la Comisia juridică, urmând să fie discutate în termen de trei zile.

Plenul ar putea încuviinţa sau nu cererile procurorilor la începutul săptămânii viitoare.

Situație fără precedent

Este o situaţie fără precedent în legislativul de la Bucureşti, întrucât niciun parlamentar aflat în arest preventiv nu a fost nevoit până acum să apară în faţa Comisiei juridice sau a plenului unei Camere pentru a-şi susţine punctul de vedere încătuşat.

Deoarece apreciază că un deputat în exerciţiu nu poate intra cu cătuşe într-o comisie parlamentară sau în plen, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat astăzi că va cere ministrul justiţiei şi procurorului general un punct de vedere.

"Avem un deputat care este în acest moment în mandat şi care este în arest preventiv. Trebuie să găsim o soluţie astfel încât să vină la comisie să îşi susţină argumentaţia în faţa comisei. Când se face votul secret poate veni deputatul şi este dreptul său constituţional sau poate veni avocatul şi să suţină punctul de vedere. Trebuie să discutăm cu ministrul justiţiei şi cu procurorul general ca să vedem condiţionalităţile accesului în sală. Există poate interdicţie din partea instanţei ca doamna deputat să se vadă cu anumite persoane şi atunci noi trebuie să limităm accesul în sală. Dar cea mai importantă decizie este că un parlamentar aflat în exerciţiu nu poate intra în cătuşe într-o comisie permanentă, la fel şi în plen", a spus Zgonea.

Astăzi, Elena Udrea a fost dusă la sediul central al DNA pentru a fi audiată în Dosarul "Gala Bute".

Procurorii anticorupţie l-au citat tot astăzi pentru audieri pe omul de afaceri Dinu Pescariu în Dosarul "Microsoft".

Fostul tenisman este cel care ar fi denunţat-o pe Udrea pentru luare de mită în cauza menţionată.Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
16 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza