DNA a pus sechestru pe o parte din averile lui Gabriel Oprea

Fostul ministrul de Interne Gabriel Oprea s-a prezentat în această dimineaţă la sediul DNA pentru a i se pune sechestru pe bunuri, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu.

Adăugat: 4 Mai 2016
Ultima actualizare:4 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Gabriel Oprea la DNA. Sursa: Facebook
trimite pe mail

UPDATE Procurorii DNA au pus sechestru pe o parte din averile fostului ministru de Interne Gabriel Oprea şi a doi foşti şefi ai Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, într-un dosar de abuz în serviciu.

Sechestrul a fost stabilit până la concurenţa sumei de 410 mii de leI,  valoarea unei maşini de lux achiziţionate din bugetul acestei structuri de poliţie, pentru care Gabriel Oprea ar fi dispus în iulie anul trecut suplimentarea fondurilor şi care ar fi fost folosită exclusiv de acesta.

Fostul ministrul de Interne Gabriel Oprea s-a prezentat în această dimineaţă la sediul DNA pentru a i se pune sechestru pe bunuri într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, informează redcatorul RRA, Mădălina Verman.

Este vorba despre dosarul privind achiziţionarea unei maşini de lux din bugetul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, de care s-ar fi folosit exclusiv fostul ministru.

Procurorii susţin că în iulie anul trecut, Gabriel Oprea a dispus în acest scop suplimentarea cu 410 mii de lei a fondurilor acestei structuri de poliţie.  

Pe 17 februarie, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut  sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, la data faptei viceprim-ministru pentru securitate naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea unei infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Plenul Senatului a votat în favoarea solicitării DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, senator UNPR.

DNA a precizat că, la 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne şi ordonator de credite, cu ajutorul lui Nicolae Gheorghe, secretar de stat în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, şi Gabriel-Nicolae Pavel, şef al Serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de poliţie şi a aprobat achiziţia unui autoturism Audi A8 în scopul declarat al asigurării protecţiei demnitarilor.

În 15 februarie, DNA a anunţat că s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Nicolae Gheorghe, chestor principal de poliţie, la data faptelor şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă cu rang de secretar de stat, pentru complicitate la abuz în serviciu şi două infracţiuni de deturnare de fonduri. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza